İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen "askeri casusluk" soruşturması kapsamında Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Assan Group'a el konmuştu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyım olarak atandığı şirket, açık artırma usulü satışa çıkarılmıştı.
MUHAMMEN BEDEL 416,5 MİLYON DOLAR
İhale kapsamında Assan Group Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün muhammen bedeli 416 milyon 500 bin dolar olarak, ihaleye katılabilmek için sunulması gereken teminat tutarı ise 41 milyon 650 bin dolar olarak belirlendi. Söz konusu şirketle ilgili ihale bugün saat 11.00'de gerçekleştirildi.
ROKETSAN 471 MİLYON DOLARA SATIN ALDI
Savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden Assan Group'un yeni sahibi ROKETSAN oldu. ROKETSAN, tek katılımcı olarak katıldığı ihalede 471 milyon dolarlık teklifle Assan Group'u satın aldı.




