Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda, 10 Ağustos Perşembe günü Azerbaycan'ın Neftçi Bakü takımıyla karşı karşıya gelecek.

Siyah-beyazlılarda karşılaşma öncesi teknik direktör Şenol Güneş  basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

"Doğru olmayan bir şeyde yokuz"

"Sadece futbolla ilgili değil, her alanda doğru olmayan bir şeyde yokuz. Merhametli, asaletli, cesur olmakla başkalarına üsten bakmak farklı şeyler. İnsanlar değerlidir, oyuncular da öyledir. Her rakip ciddidir."

"Üstten bakmayı insani olarak doğru bulmam"

"Üstten bakmayı insani olarak doğru bulmam. Kimlik, makam, şöhret ve para çok değerli bir insan olduğunuzu göstermez. Takımlar da böyledir."

"Futbol sahada oynanıyor"

"Futbol sahada oynanıyor. Renktaş takımlarız, iki takım da siyah-beyaz olduğu için bir yakınlık var ama hayat böyle. Kader, bazen karşılıklı ortam yaratabiliyor. Yarın iki takım için de zor maç olacak, hak eden kazansın ama biz de rakip de turu geçmek istiyor."

"Bazen sürpriz gibi görünen sonuçlar alındı"

"Bizim için zaten baktığınızda, Azerbaycan da futbolda çok yol oldu. Neftçi Bakü, Karabağ ve Sabah takımları Avrupa'da yarışıyor. Bazen sürpriz gibi görünen sonuçlar da alındı. Neftçi Bakü kardeş bir takım olsa bile yarın kazanmak için sahaya çıkacağız."

"Dostça maçın takip edilmesini istiyoruz"

"Beşiktaş'ın Azerbaycan'da da taraftarları var. İyi futbol oynayacak ve sonuç alacak bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Oynayabileceğimiz en iyi kadromuzla buraya geldik. Sahada hiçbir taşkınlığa meydan verilmeden, dostça maçın takip edilmesini istiyoruz."

"Patlayıcıların ve fişeklerin kaldırılması lazım"

"Patlayıcıların ve fişeklerin kaldırılması lazım. Yapan firmalara da kızıyorum. Görüntü olarak güzel olduğu düşünülüyor ama güzel değil."

"Ghezzal bizimle çalışmalara başlamadı"

"Cenk Tosun antrenmana katılıyor ama buraya getirmedik. Ghezzal bizimle çalışmalara başlamadı. Masuaku da cezalı olduğu için aramızda değil. Gelen oyuncularımızın hepsinin oynama şansı var."

Galatasaray nefes kesen maçta hata yapmadı, Adana Demirspor'u 3 golle geçti Galatasaray nefes kesen maçta hata yapmadı, Adana Demirspor'u 3 golle geçti

"Netfçi iddialı bir takım yaptı"

"Netfçi iddialı bir takım yaptı, teknik direktörleri Adrian Mutu. Bizim için zor bir maç olacak. Tirana'dan daha iyi bir takımla oynayacağız."

"Transferi kenara atalım"

"Transferle ilgili şu an konuşmanın bir anlamı yok. Bir stoper daha düşündüğümüzü söylemiştik ama bu çok acil değil. Mevcuda baktığınızda çıkabilecek oyuncularımız var ama uzun vadede önemli olabilir. Mümkün olduğunca Afrikalı olmamasına çalışıyoruz, çok fazla Afrikalı oyuncumuz var hepsi değerli oyuncular ama almamaya çalışıyoruz. Ama gerekirse de alacağız. Bugün transferi biraz kenara atmakta fayda var. Yok diye cevap vermek istemiyorum."