Türkiye'nin tüm Müslüman coğrafya ve mazlumlar için bir lider namzedi olduğunu belirten Yılmaz, "Siyon-Emperyalist-Münafık- Müttefik güçler, bunu bizden çok daha iyi bildiklerinden ülkemizi tam yüzelli yıldır ama son elli yıldır da artırarak ilmi, ahlaki, siyasi, iktisadi her sahada krizden krize, sorunlardan sorunlara, terörden teröre düçâr ediyorlar" dedi.

Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak...

Mevcut iktidarın dinamiklerine dair analizlerini de payalşan deneyimli siyasetçi Yılmaz, "İşte Ak İktidarımız, milletimizin bu milli tercihi ve desteğiyle kollektif akıl (Taban ve Tavan İstişaresi) üzerine kurulmuştu" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Yılmaz; yazısında sosyal yıkıma yol açan ve mukaddes değerleri, kurumlara zarar veren birtakım uygulamalara karşı da uyardı. Yılmaz, ''kadın beyanı esastır", süresiz nafaka gibi uygulamları eleştirdi.

31 Mart seçimlerinde Masonik zihniyetin AK iktidara karşı hareket edeceğini belirten Yılmaz, Turgut Özal'ın ANAP'ının 1989 Mahalli İdareler Seçimi'nde yaşadığı hüsranı hatırlatarak önemli uyarılarda ve  tavsiyelerde bulundu:

  • "Cumhuri İttifakı'nı beraber yürüyüp beraber ıslandığımız diğer partilerle mutlaka genişletmeliyiz"

İktidarımız Başarılı Olmaya Mecburdur ve Mahkumdur! Makale: İktidarımız Başarılı Olmaya Mecburdur ve Mahkumdur!