Sivasspor 18 Temmuz'da resmi bir açıklamada bulunarak, 17 Haziran'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda tüzük değişikliği yapılarak kulübün dernek statüsünden çıkarılıp, spor kulübü statüsüne sokuldu. Alınan bu kararın ardından 'Sivasspor satılacak mı?' soruları akıllara geldi.

TRABZONSPOR'UN KATARLILARA SATILACAĞI İDDİASI 

Geçtiğimiz günlerde Katarlıların, Trabzonspor'u almak için 665 milyon euro'yu gözden çıkardığı ve satın alma girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. Söz konusu iddiaların ardından Trabzonspor konuyla ilgili bir yalanlamada bulunmadı. Yapılan değerlendirmelerde Trabzonspor'un dernek statüsünde olduğu ve satılamayacağı belirtildi. 

TÜRKİYE'NİN YABANCILARA SATILAN İLK FUTBOL KULÜBÜ GÖZTEPE OLDU

Türkiye'de ilk kez bir futbol kulübü geçtiğimiz yıl İngiliz merkezli bir şirkete satıldı. Danimarka asıllı Rasmus Ankersen'in sahibi olduğu şirket İngiliz ekibi Southampton'ın %80'ini satın alırken, İzmir ekibi Göztepe'nin de %70'ini satın aldı. Göztepe'nin satılmasının ardından Türkiye'de yakın zamanda kulüplerin kademeli bir şekilde satılacağı yönünde yorumlar yapılmaya başladı.

Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik? Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik?

YAŞANAN GELİŞMELER İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ

Geçtiğimiz yıl Göztepe'nin yabancı sermayaye satılmasının ardından bu yıl da Trabzonspor'un Katarlılar'a satılacağı yönündeki iddialar, dernek statüsünden çıkan Sivasspor'un da satılacağı yönündeki iddiaları da güçlendirdi.

SİVASSPOR'UN YAKIN ZAMANDA SATILMASI BEKLENİYOR

Son yıllarda ortaya koyduğu başarılı futbolla 2 kez Türkiye Süper Ligi'ni ikinci tamamlayan, bir kez Türkiye Kupası'nı kazanan ve Avrupa kupalarında ortaya koyduğu mücadeleyle Sivasspor futbola yatırım yapan şirketlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Dernek statüsünden çıkarak, satılmasının önündeki tüm engelleri kaldıran Sivasspor'un yakın zamanda yabancı ya da yerli sermaye tarafından satın alınması bekleniyor.