UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Fransız L'Equipe'e konuştu. Verdiği röportajda Suudi Arabistan'ın spor dünyasındaki etkisini ve Şampiyonlar Ligi'ni değerlendirdi.

SUUDİ ARABİSTAN'IN PROJESİ

Ceferin, Suudi Arabistan'ın büyük yatırım yaparak hayata geçirdiği futbol projesiyle ilgili olarak "Bunu yapmanın doğru yolu değil, oyuncu ve antrenör yetiştirmeye çalışmaları gerekiyor ama bu benim sorunum değil" dedi.

AK Parti'den 'Ergin Ataman' açıklaması AK Parti'den 'Ergin Ataman' açıklaması

Avrupa'dan ayrılan yıldız futbolcular sorulduğunda ise Ceferin'den şu cevap geldi:

"Bildiğim kadarıyla Mbappé ve Haaland Suudi Arabistan'ı hayal etmiyorlar. Futbollarının zirvesindeki en iyi oyuncuların Suudi Arabistan'a gittiğini düşünmüyorum. İnsanlar bana oraya giden oyuncuları anlattığında oyuncuların son kulüplerinin neresi olduğunu hatırlamıyorum."

"SUUDİ TAKIMLARI AVRUPA'DA OYNAYAMAZ"

Son dönemde en çok konuşulan konulardan biri de Suudi Arabistan ekiplerinin gelecek sezonlarda Şampiyonlar Ligi'ne katılacağı yönüneki iddialar. Aleksander Ceferin bu iddiaları yalanladı. Ceferin, "Bir medya kuruluşu bize sormadan bu konuyu anlattı. Şampiyonlar Ligi'ne, Avrupa Ligi'ne veya Avrupa Konferans Ligi'ne yalnızca Avrupa kulüpleri katılabilir. Suudi Arabistan kulüpleri katılamaz." açıklamasında bulundu.

'İSRAİL, AVRUPA'DA MI?'

Ceferin'in açıklamasının ardından 'İsrail'in Avrupa'da mı?' soruları sosyal medya üzerinden UEFA'ya soruldu.