Okuldaki 29 Ekim töreninde konuşma yapan TED Koleji yetkilisi, baştan sona siyaset kokan ifadeler kullandı.

Türkiye Yüzyılı idealine kara çalılan TED Koleji'ndeki konuşmasında, "Bir yanda Anayasa'ya 'cumhuriyet' yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar... Peki tüm bunlar olurken sen neredesin?" şeklinde provokatif söylemde bulunuldu.

Eğitim kurumunda değil, siyasi bir partinin toplantısında sarf edilen sözleri andıran konuşmada "Onun için canını vermeye hazır olanların yanında, onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber, Cumhuriyet'in bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar" denildi.

Bu görüntüler üzerine yapılan yorumlarda;

TED Antalya Koleji'nin Cumhuriyet kutlaması, bir parti mitingine dönüşmüş gibi görünüyor. Bu kutlama, Türkiye'nin 100. yılı vizyonununa inanan herkesi hedef alıyor.

TED Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim politikaları kurulu üyesi olarak görev yapıyor. TED, yıllardır özel bir konumda tutuluyor. Bunun sebebi nedir?

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması

Aslında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın iflah olmamasının sebebi, TED gibi kurumları kontrol eden Batıya bağımlı bir grup tarafından yönetiliyor olmasıdır. Sistemdeki kaynaklar genellikle bu kişilerin kontrolünde bulunuyor. Taban düzeyinde ne yaparsan yap, müfredat veya öğretmen politikalarına dokunmalarına izin vermiyorlar. ifadeleri kullanıldı.