Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir’in, gazeteci Fatih Altaylı'nın programında dile getirdiği, Garipoğlu ailesinin kökenlerinin Cezayir asıllı Yahudi olduğu ve Karabulut’unMayasız ayinikurbanı olabileceği iddiası tartışma konusu olmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan bu açıklamaya Türk Yahudi Toplumu güçlü bir tepki vermemiş adeta sessiz kalmıştı. Epözdemir kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada 'Keşke Yahudilik ifadesini kullanmasaydım' demişti.

YAHUDİLİĞİ SAVUNMADILAR, CHABAD'ÇI MENDY'i SAVUNDUKLARI KADAR! PEKİ NEDEN?

Türkiye Yahudi Toplumu'nun böylesine ciddia bir iddiaya sessiz kalıp, Chabad'ın lideri olduğu belirtilen Mendy Chitrik'in iptal edilen seminerine tepki göstermesi akıllarda soru işareti bıraktı. Türkiye Yahudi Toplumu hakkında ''Yahudilik yerine Chabad'çı Mendy'i savunuyolar'' eleştirileri gelmeye başladı.

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak


Karabulut ailesinin avukatlığını yapan Rezan Epözdemir Fatih Altaylı'nın Youtube programına konuk olmuş ve Cem Garipoğlu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, "Yahudi Mayasız Ayini'ne göre 18 yaşına gelmiş bir erkeğin bakire bir kızı öldürerek rüştünü ispat etmesi gerekiyor." sözleriyle gündem olmuştu.

O günlerde çok konuşulan bu açıklamalar hakkında Türkiye Yahudi Toplumu'nun ciddi bir tepki vermemesi dikkatlerden kaçmamıştı.
Ancak ne gariptir ki Türkiye Yahudi Toplumu, çalışmalarıyla dini bir oluşumdan çok siyasi-ekonomik bir oluşum görüntüsü çizen Chabad Yahudi Örgütü ve başkanı Mendy Chitrik hakkında son günlerde yaşanan tartışmalara taraf olarak hızlıca açıklama yayınlanması bir çelişki olarak algılandı.

Türkiye Yahudi Toplumu tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi:

22 yıldır toplumumuzun bir bireyi olan Rav Mendy Chitrik, başta Aşkenaz sinagogumuz olmak üzere, bir çok konuda özveriyle hizmet eden , gerek toplumuzun ve gerekse Türkiye’mizin tanıtımına katkılar sunan saygın bir din adamımızdır, Son dönemlerde kendisi ile ilgili bazı sosyal medya sitelerinde paylaşılan, gerçek dışı, haksız ve provokatif yayınları üzüntüyle izliyor ve kınıyoruz. Saygılarımızla duyururuz.