Ardan Zentürk'ün haberine göre, 15 Temmuz hain darbe girişimi döneminde Özel Kuvvetler Komutanı olan emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, o kritik saatlerde verdiği bir emirle bütün gelişmelerin seyrinin değişmesine neden olmuştu. 

Bazı büyükelçilikler için yeni görev tebliğ edildi Bazı büyükelçilikler için yeni görev tebliğ edildi

Aksakallı, tam 20 yıl boyunca bir ast-üst ilişkisinden çok, baba-oğul ilişkisi düzeyinde omuz omuza çalıştığı, büyük ve kritik harekatlara girdiği Astsubay Ömer Halisdemir'e "Semih Terzi haindir, onu öldür" emrini vermişti. 

Aksakallı, 15 Temmuz 2016, dış destekli, Türkiye'yi emperyalizmin manda devleti haline getirme amaçlı ihanetinin yıldönümünde M5 Ulusal Güvenlik, Savunma ve Strateji Genel Yayın Yönetmeni Ardan Zentürk'ün sorularını yanıtladı.

İşte 15 Temmuz gecesinin en etkili komutanının ifadeleriyle, 15 Temmuz 2016 saldırısının gerçek kimliği, öncesi, sonrasında yaşanılanlar ve perde arkası: 

 "FETÖ DARBECİLERİNİ KÜRESEL AKTÖRLER DESTEKLEDİ"

"15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü küresel emperyalistlerin bir ürünüdür." diyen Aksakallı şöyle devam etti: 

"FETÖ; CIA, PENTAGON, CENTCOM ve ülkemizi hedef alan devletler ve istihbarat servisleri tarafından desteklenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini parçalamaya yönelik girişimdir. Eğer başarılı olunsaydı kukla bir yönetimle ülkenin adım adım parçalanma sürecine gireceğini değerlendiriyorum."

ömer halisdemir

ÖMER HALİSDEMİR'LE SON KONUŞMA

Hain darbe girişimi gecesi ÖMer Halisdemir'le son konuşmasının detaylarını açıklayan Aksakallı o anları şu ifadelerle anlattı: 

"02:00 sularında Ömer Halisdemir'i aradım bu onunla son görüşmemizdi. Bu son görüşmemizin haleti ruhiyesini anlatmak çok zor, aramızda çok duygusal bir görüşme oldu"

Diyarbakır'da bulunan özel kuvvetler mensubu albay tarafından Semih Terzi'nin bir tabur kuvvetle Ankara'ya Özel Kuvvetler Komutanlığı emir komutasını almak üzere hareket ettiğini öğrendikten sonra 02:00 sularında Ömer Halisdemir'i aradım. Bu onunla son görüşmemizdi. Bu son görüşmemizin haleti ruhiyesini anlatmak çok zor. Aramızda çok duygusal bir görüşme oldu. Bir taraftan memleketin halini diğer taraftan Silahlı Kuvvetlerin düştüğü durumu, bir diğer taraftan da yaşanan ihanetin acısını yaşarken tarif edilmez dramatik duygular içerisinde tek yürek olmuş bir baba oğulun inanılmaz hisleri içerisinde o tarihi emri verdim. Özetle; "Ömer, kardeşim 20 yıla yakın birlikteliğimize dayanarak sana tarihi bir görev veriyorum; Semih Terzi darbeci bir haindir, onu karargaha girmeden öldür. Bunun sonunda şehadet olduğunu biliyorsun, hakkını helal et" dedim. O da "emredersiniz, başüstüne komutanım, hakkım helal olsun" dedikten sonra telefonu kapattık. 02:16'da Ömer Halisdemir'in darbeci Semih Terzi'yi öldürdüğünü ve kendisinin de şehit olduğunu öğrendim. 16 Temmuz sabahı, Özel Kuvvetler Karargahı'na ulaştığımda Ömer Halisdemir'in naaşının yanına gelerek onu alnından öptüm. 15 Temmuz 2016 saat 21:30'da başlayan mücadelemiz 16 Temmuz akşamına kadar devam etti.

ömer halisdemir semih terzi

"SEMİH TERZİ ÖNEMLİYDİ, DURDURULMASAYDI SORUNDU"

Darbe girişiminin seyrini değiştiren en kritik anlardan biri olan Semih Terzi'nin öldürülmesi ile ilgili de konuşan Aksakallı Semih Terzi'nin darbe girişimindeki rolünü şu sözlerle açıkladı: 

"Semih Terzi'yi 2008 yılında ben Kara Kuvvetleri İç Güvenlik Şube Müdürü iken Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Özel Kalem Müdürü olarak tanıyordum. Daha sonra Özel Kuvvetlerde birlikte çalıştım. 2015-2016 yılları arasında Semih Terzi'nin buradaki görevinden alınması için 2 defa teklifte bulundum. Ancak görevden alınmadı. Semih Terzi'ye olumsuz sicil ve olumsuz kanaat yazdım. Darbe girişiminden 5-6 ay öncesinde kendisine Silopi'de "dilekçeni yaz ve bu birlikten defol git" dedim. Ben Semih Terzi'nin FETÖ'cü olduğunu tahmin ediyordum. Buna yönelik şüphelerim vardı, aynı zamanda da görevinde çok yetersizdi. 15 Temmuz 2016'ya geldiğimizde darbe girişiminin baş aktörlerinden Semih Terzi, Ankara ve Ankara'nın stratejik noktaları başta olmak üzere, Asayiş Kolordu Komutanlığı'na, Marmaris'te Cumhurbaşkanı'na operasyon dahil bütün kritik kara darbe operasyonlarını yönetecekti.

Bunları Silopi, Irak, İskenderun, Suriye sınırından ve diğer bölgelerden getireceği özel kuvvet birlikleri ile yapacaktı. Örneğin Marmaris'te Cumhurbaşkanı'na yönelik operasyonu yöneten Havacı General Gökhan Sönmezateş, emri Semih Terzi'den aldığını itiraf etmişti. Darbe girişiminde Semih Terzi Türkiye sathında önemli rol üstlenmişti. Semih Terzi'nin etkisiz hale getirilmesi, darbe girişiminin sekteye uğratılmasında çok önemli bir kırılma yaratmış, aralarında iletişimi koparmış, büyük bir moral çöküntüsüyle birlikte darbe faaliyetleri durma noktasına gelmiştir. Bunları kendi aralarındaki telefon görüşmeleri ve mesajlardan da anlamaktayız."