Yahudilerin dünyevileşmiş bir ırk olduğuna dikkat çeken Kavlak, her asırda yedikleri meskenet tokadına rağmen mevcudiyetlerini ve örgütlü yapılarını gizli buluşma geleneklerine borçlu olduklarını kaydetti.

Kavlak, Yahudi olmayanları bir köle olarak gören Yahudilerin son yüzyıla kadar Müslümanlarla çatışma içerisine girmemesinin sebebi olaraksa Osmanlı Devleti'nin caydırıcı bir güç oluşunu gösterdi ve bu sorunun Osmanlı'nın yıkılışıyla başladığını belirtti.

Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik? Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik?

Tarihte Yahudi ve İsrail ilişkilerinin birçok tuhaflık içeridğini belirten Kavlak şu ifadeleri kullandı:

"Hıristiyanlar normalde Yahudileri hiç sevmez. Bunun kökeni, kendi inançlarına göre Hz. İsa aleyhisselamı bırakmak isteyen vali Pilatus’a baskı yaparak iki defa üst üste katil Marabbas’ın salınmasına neden olmalarıydı. Bu hadisenin Hıristiyanlar üzerindeki etkisi çoktur. Hatta yakın zamanda “İsa’nın Çilesi” adıyla çevrilen filmden sonra bu hadise yine hatırlandığı için birçok havra Hristiyanlarca kundaklanmıştı. Her ne kadar Yahudiliğin kutsal kitapları Hıristiyanlarca da kutsal olarak kabul edilirse de Hristiyanların ve Yahudilerin yıldızı hiçbir zaman barışmamıştır."

İsrail ve Hristiyanlık Makale: İsrail ve Hristiyanlık