Rusya’nın Güney Afrika Büyükelçisi Ilya Rogachev, BAE’nin diplomatik misyon şefi Mahash Saeed Alhameli’ye BRICS ortak para biriminin 100 birimlik sembolik, “BRICS Yeni Kalkınma Bankası” yazılı bir banknotunu hediye etti.

İran haber ajansı IRNA’nın haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin BRICS üyeliğine kabulü nedeniyle Salı gecesi Pretorya’daki BAE Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende Rusya’nın Güney Afrika Büyükelçisi kısa bir konuşma yaptıktan sonra sembolik olarak Rusya’da basıldığını söylediği 100’lük BRICS banknotunun tanıtımını yaparak BAE büyükelçisine takdim etti. Törende Rusya’nın BRICS’in dolarizasyon politikası doğrultusundaki bu sembolik ve siyasi girişimi yoğun ilgi gördüğü de bildirildi.

Bakan Işıkhan yanıtladı! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan yanıtladı! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Banknotun bir yüzünde BRICS üyesi 5 ülkenin bayrakları, diğer yüzünde ise İran İslam Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin bayrakları bulunuyor.