Yaşadığı 12 seçim hezimetine rağmen koltuğundan kalkmayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde kaybetti.

Seçimlerin ardından yapılan 'değişim' ve 'istifa' çağrılarına kulak tıkayıp yeniden göreve gelmenin hayalini kuran Kılıçdaroğlu kurultay salonundan hüsranla ayrıldı.

KURULTAYDA KAYBEDEN İLK GENEL BAŞKAN
Kılıçdaroğlu böylece CHP tarihinde kurultayda kaybeden ilk genel başkan olarak tarihe geçti.

İLK KEZ KURULTAY İKİNCİ TURA KALDI
Kurultayda parti tarihine geçen bir olay daha yaşandı. İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama tarihte ilk kez ikinci tura kaldı.

Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı.

Oy sayımının ardından Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

8. GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL OLDU
Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KAYBETMEDİĞİ SEÇİM YOK
-2009 Kılıçdaroğlu, 2009 Yerel Seçimleri’ne CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak katıldı. Seçimi AK Parti adayı Kadir Topbaş kazandı.

-2010 referandumunda "hayır" kampanyası yürüten Kılıçdaroğlu'nun çabalarına rağmen, oylamadan yüzde 57,88 ile "evet" çıktı.

-2011 genel seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun CHP'si yüzde 26,34'te kalırken, AK Parti yüzde 49,83 ile birinci oldu.

2 YILDA 4 YENİLGİ
-2014 mart ayındaki yerel seçimlerde AK Parti yüzde 38,39 ile birinci parti olurken Kılıçdaroğlu'nn yönetimindeki CHP yüzde 23,8 oy oranında kaldı.

-2014 Ağustos ayında ise Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösteren muhalefet, Erdoğan karşısında yine yenilgi yaşadı. 

İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi

- 2015 yılında haziran ve kasım aylarında olmak üzere iki genel seçim gerçekleştirildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi, yine AK Parti'nin gerisinde kalarak başarısız oldu.

-2017'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin anayasa değişikliği referandumuna Kılıçdaroğlu karşı çıktı. Dönüm noktası niteliğindeki referandum yüzde 51 ile kabul edildi.

-2018 seçimlerinde AK Parti ve MHP'nin öncülüğündeki Cumhur İttifakı sandıktan zaferle çıktı.

-2019 yılındaki yerel seçimlerde de AK Parti yüzde 44,33 ile birinci parti olurken, CHP yüzde 30,12'de kaldı.

BİR SEÇİMDE İKİ KEZ YENİLDİ
Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği son seçimler 2023 yılında düzenlendi.

Erdoğan, ilk turu 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimini yüzde 49 ile önde tamamladı.Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44 oldu.

28 Mayıs'taki ikinci turda Erdoğan, yüzde 52 ile yeniden cumhurbaşkanı olarak seçildi.