14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde yıkıcı bir mağlubiyet alan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bedelini koltuğuyla ödemişti.

Seçimden hemen sonra Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan 'değişim' hareketine destek veren ve Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyüş gerçekleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden ihraç edilmişti.

Değişimcilerin adayı Özgür Özel'in kurultayda kazanması sonrasında partiye geri dönen Tanju Özcan, yeniden Bolu Belediye Başkan adayı gösterildi.

TANJU ÖZCAN, "HAYATIMDA HİÇ KIVIRMADIM DİYEREK" SEÇMENİNE SÖZ VERMİŞTİ

Özcan, 14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimler öncesinde katıldığı Haber Global TV canlı yayınında, "Recep Tayyip Erdoğan kazanırsa Bolu Belediye Başkan adayı olmayacağım" açıklamasında bulunmuştu.

İYİ Parti'de başkanlık seçimi ikinci tura kaldı İYİ Parti'de başkanlık seçimi ikinci tura kaldı

Programda, "Ben iddialı bir şekilde söylüyorum, ben hiç hayatımda kıvırmadım." Özcan, "Eğer Sayın Erdoğan bir kez daha seçilirse 2023'te hasbelkader seçileceğine şu kadar inanmıyorum. Seçilirse ben 2024 yılında seçilme şansım yüzde yüz bile olsa Bolu Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koymayacağım." sözlerini kullanmıştı.