İşte Konakçı'nın "Hatay'ı Arap Yurdu ilan etti" başlığıyla dolaşıma sokulan video:

Konuya dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Konakçı şu ifadelere yer verdi;" ÇUKUR ZİHNİYET BANA İFTİRA ATIYOR"

Şevki Yılmaz yazdı: Halkımızın iktidarımızdan bekledikleri! Şevki Yılmaz yazdı: Halkımızın iktidarımızdan bekledikleri!

"Merhum Kadir Mısıroğlu’na “keşke Yunan galip gelseydi dedi” diye iftira atan ışıklı çukur zihniyet şimdide bana “Fransızlar galip gelseydi dedi” diye iftira atıyor. Sizin düşmanlığınız bize ancak bir vızıltı. Ve doğru yolda olduğumuzun ispatıdır" 

ÖZDAĞ: HAK ETTİĞİ İSTİKLAL MAHKEMESİ’NDE YARGILANMAK

Konakçı’nın videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan ise şu ifadeleri kullandı:
“Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın geliişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak.”

KONAKÇI: SENİN ÇAPIN YETMEZ

Özdağ'ın sosyal medya paylaşımının ardından kendiside Twitter'dan yanıt veren Konakçı, "Bana bak ülkücülükten atılmış japon @umitozdag bu ülkede milliyetçilik yapacak en son kişi bile değilsin. Ezana yapılan zulmü anlattığım sözleri kırpıp beni hedef göstermen ancak etrafında ki üç buçuk kişiyi etkiler. Benim Vatan ve ecdat sevgimi ölçmeye senin çapın yetmez." dedi.

ÖZDAĞ'A 3 KURUŞLUK DAVA

Halil Konakçı, ayrıca Ümit Özdağ'a avukatı aracılığıyla dava açtığını belirterek, “Bana hakaret edip iftiralar atan, Japon menşeili Ümit Özdağ isimli provokatöre ederi miktarınca (3 kuruşluk) davayı avukatlarım aracılığı ile açmış bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

Olaylar sonrasında sosyal medyada 'Halil Konakçı yalnız değildir' etiketiyle Konakçı'ya destek yağarken Ümit Özdağ'ın İstiklal Mahkemeleri söylemi ise ağır tepkiye maruz kaldı.