Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucularından olan ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşları arasında yer alan Hasan Damar Hakk'ın rahmetine kavuştu. Damar, bir süredir tedavi görüyordu.

şevki yılmaz-9

Yeni müfredat milli ve manevi değerlerimize uygun olmalı Yeni müfredat milli ve manevi değerlerimize uygun olmalı

'KÜRSÜLERİN CEVVAL HATİBİ'

İlahiyatçı-hatip Şevki Yılmaz, Damar'ın vefatı hakkında, ''Avrupa Milli Görüş Hareketi'nin kurucu kadrosundan, kürsülerin cevval hatibi, güçlü ve tam bağımsız Türkiye sevdalısı, yol arkadaşımız Hasan Damar Abimizin kabri nur, mekanı cennet, makamı âli olsun. Ailesi, sevenleri ve camiamızın başı sağolsun.'' ifadelerini kullandı.

osman nuri kabaktepe

'DAVA ADAMI'

AK Parti İstanbul İş Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ''Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'nın kurucularından dava adamı Hasan Damar Ağabeyimize Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.'' açıklamasında bulundu.,

mehmet tevfik göksu-1

'MİLLİ GÖRÜŞÜN ÖNDE GELEN İSMİ'

Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grupbaşkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, ''İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn  Milli görüş camiasının önde gelen isimlerinden, kıymetli büyüğümüz Hasan Damar ağabeyimiz rahmet-i rahmana kavuştu. Cenab-ı Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabırlar diliyorum.'' açıklamasında bulundu.

'ERBAKAN HOCANIN İYİ FEDAİLERİNDENDİ'

Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik de taziye mesajında, ''Hasan Damar ; kürsülerin kükreyen cerbezeli bir Dava Hatibi idi. O , her  toplantıda Milli Görüşün yüksek tınılı bir sesiydi. Öyle ki volumu asla düşmezdi onun. Milli Görüş Kürsüleri Onunla , Şevki hoca arasında gelip giderdi. Toplantıların aranan hatibi , serapa heyecan ve pür dava kokan ifadelerle yürekleri titreten Hasan Damar’dı. Ben, Urfa Belediye Başkanı iken, onu ilk kez 1984 yılı Aralık ayında Hanovver’de Milli Görüş camiinde konuşurken dinledim. Bu etten yoksun , sade sinir,  atletik vücutlu  böyle heyecan yüklü  konuşan zat kimdir demiştim kendi içimden. Bu Hasan Damar imiş meğer. İnsanlara damardan davayı zerk ediyordu dilindeki büyülü cümlelerle. Rahmetli Hüseyin Işık, Mehmet Oğuz ve Hasan Damar Hanovver’de en etkin Milli Görüş erleri idi. Hanovver’deki Urfalı dostlarımla O günden bu güne dostluğumuz devam ettin onunla. Bugün vefat haberini Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün’ün mesajından  öğrendim. Çok üzüldüm bu acı habere. İyi İnsanlar iyi atlara binip gidiyorlar dönülmez baki diyarlara. Ben dünü hatırladım birden. Ne günlerdi o günler? Haymana cezaevinde  haksız olarak 163’ten yatarken Hasan Damar, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon üyesi olarak onu ve yine haksız olarak 142 den yatan Fikret Başkaya’yı ziyaret etmiştik Abdüllatif Şener ile. Cezasını çektikten sonra Hasan Damar o günleri : “ DGM Caddesi Zulüm Sokağı No: 163 “ diye kitaplaştırdı. Okunması gereken bir kitaptır bence. Artık o günler geride kaldı. Hasan Damar ve onun nesli bir bir ayrılıyor bu dünya sahnesinden. Onların yerine yeni nesiller yetiştiremedik . Dünya , azimli olanları yad eder. Bizim davamızın hakim olması için güzel insanlara  dünden daha fazla ihtiyacımız var bugün. Bu fani dünyabiçilmiş bir ömürle mukayyeddir. Faniler, fenaya gider,  baki kalan bıraktığı eserlerdir. Çok arayacağız böyle yiğit hatipleri. O , Erbakan Hocanın iyi fedailerindendi. Onun sevdikleri çoktan gitmişlerdi önden. Şimdi o da bugün kavuşacak sevdiklerine. Selam olsun tüm önden gidenlere. Başta kederli ailesine, Milli Görüşün yılmaz dava erlerine ve onu seven  yurtiçi ve yurtdışı camiamıza yüce Rabbimden sabırlar diliyorum.'' ifadelerini kullandı.