İşgalci İsrail, 1948’de Tantura Köyü’nde 200’den fazla Filistinliyi katletmişti. İsrailli askerler, geçmişte Hot 8 isimli kanala verdikleri röportajda, çocuk yaşlı demeden nasıl katlettiklerini gülerek anlatmıştı. İşgalciler, 16 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiklerini, teslim olanları vurduklarını, erkekleri bir araya toplayıp alev makinalarıyla yaktıklarını itiraf etmişti.

Akevot İsrail-Filistin Çatışma Araştırmaları Enstitüsünde araştırmacı Adam Raz, Haaretz gazetesi için kaleme aldığı makalede, gizli kalan bir yüksek lisans tezi ile bu hafta sonu yayınlanacak bir belgeselde bahsi geçen eski İsrailli milislerin tanıklıklarını ve katliamın belgelerini aktarmıştı.

16 YAŞINDAKI FİLİSTİNLİ KIZA TECAVÜZ ANISINI GÜLEREK ANLATMIŞTI!

İşgalci İsrail, 1948’de Tantura Köyü’nde 200’den fazla Filistinliyi katletmişti. İsrailli askerler, geçmişte Hot 8 isimli kanala verdikleri röportajda, çirkin katliam anılarını gülerek anlatmıştı.

Eski İsrail askeri Joseph Diamant, verdiği röportajda, "Bir adam orada 16 yaşındaki Filistinli kıza tecavüz etti. Onları (Filistinlileri) aldı ve çitlerin içinde öldürdü." ifadelerini kullandı.

MAKİNELİ TÜFEKLE TARADILAR!

Şevki Yılmaz yazdı: Halkımızın iktidarımızdan bekledikleri! Şevki Yılmaz yazdı: Halkımızın iktidarımızdan bekledikleri!

Filistinli sivil halka gerçekleştirdikleri sivil katliamı gülen yüzüyle anlatan Diamant, "Etrafı dikenli tellerle çevrili alanın içindeydiler. Erkeklerin hepsi toplanmıştı. Yerde oturuyorlardı ve biri gelip makineli tüfek aldı ve taramaya başladı. Bazıları da alev makinesi alıp Filistinlileri yaktı. Savaşın ilk ayları boyunca katildim. Esir almadım. Filistinliler teslim olursa onlara iyi davranmazdık. Ellerini kaldırarak dursalar da ben onların hepsini vururdum." dedi.