Ortodoks Yahudilerin en tanınmış kollarından biri olan Chabad'ın Türkiye'de ve Kıbrıs'ta yürüttüğü illegal faaliyetler tartışma gündemi olmuştu. Tepkileri üzerine çeken örgüt, kendini barışçıl bir oluşum olarak tanıtmıştı. İşin aslının öyle olmadığı ortaya çıktı.

'HİÇBİR ZAMAN FİLİSTİN DEVLETİ OLMAYACAK'

Muhammed Köse yazdı: İran'dan nefret ediyorum ama İrancılardan daha çok Muhammed Köse yazdı: İran'dan nefret ediyorum ama İrancılardan daha çok

Genel Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan Chabad'ın 2015 yılında gerçekleştirdiği Chabad Lubavitch Uluslararası Shluchim Konferansı'nda konuşan örgütün Tel Aviv temsilcisi Haham Joseph Gerlitzky işgali ve katliamları savundu. Gerlitzky, ''İki devletli çözüm terörü körüklüyor. Bu nedenle tüm temsilciler adına, BM Kararının hükümsüz olduğunu ve hiçbir zaman İsrail'in her santimetrekaresinin yanında bir Filistin devleti olmayacağını ilan ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

TÜM CHABAD TEMSİLCİLERİ DESTEK VERDİ

İsrael National News'in haberinde yer alan ifadelere göre, konferansa katılan 4 bin 325 temsilcinin Gerlitzky'in açıklamalarını ayakta alkışladığı belirtildi.