TFF 1. Lig play-off final mücadelesinde Pendikspor'la Bodrumspor karşı karşıya geldi. Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Pendikspor 2-1 kazandı.

Pendikspor'a galibiyeti getiren golleri 29. dakikada penaltıdan Regattin ile 31. dakikada Thuram kaydetti. Bodrumspor'un tek golünü 39. dakikada Hasan Hatipoğlu kendi kalesine attı.

Karşılaşmanın 61. dakikasında Bodrumsporlu Süleyman Özdamar, rakibine yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Bu sonucun ardından Pendikspor, Samsumspor ve Çaykur Rizespor'un ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

TFF 1. Lig'i dördüncü sırada tamamladıktan sonra sırasıyla Göztepe ve Eyüpspor'u eleyerek finale yükselen Bodrumspor ise Süper Lig hayallerini bir yıl erteledi. 

Osman Özköylü'nün 1. Lig'de ikinci şampiyonluğu

1. Lig'de bu sezon teknik direktör değişikliğine gitmeyen 3 takımdan birisi olan Pendikspor'un çalıştırıcısı Osman Özköylü, daha önce 2012-2013'te Kayseri Erciyesspor'la Süper Lig'e yükselme sevinci yaşamıştı.

Özköylü, geçen sezon Pendikspor'u, 2010-2011'de de Elazığspor'u 1. Lig'e taşımıştı.

TFF'den hakemler için devrim gibi karar TFF'den hakemler için devrim gibi karar

Üçüncü bu sefer yükseldi

Ligde play-off sisteminin yeniden uygulanmaya başlandığı 2005-2006'dan bu sezona kadar normal sezonu 3. sırada bitiren takımlardan sadece 2015-2016'da Alanyaspor, play-off'tan Süper Lig'e çıkabilmişti.

Bu sezon ligde üçüncülüğü elde eden Pendikspor, Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Hangikredi Ümraniyespor'un düştüğü Süper Lig'den Pendikspor, başka bir İstanbul temsilcisi olarak gelecek sezon Süper Lig'de yer alacak.