Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin çağrısıyla düzenlenen online G20 toplantısında "Evet, elbette askeri eylemler her zaman bir trajedidir," diyen Putin "Tabii ki bu trajediyi nasıl durduracağımızı da düşünmeliyiz, peki ya Gazze?" sorusunu yöneltti.

Putin "Bu arada Rusya, Ukrayna ile barış görüşmelerini hiçbir zaman reddetmedi," diye vurguladıktan sonra, çatışmayı tanımlamak için Kremlin'in şu anki "özel askeri operasyon" terimi yerine "savaş" kelimesini kullandı.

Ukrayna'nın doğu Ukrayna'daki insanlara zulmettiği yönündeki Rus iddiasını açıklamadan önce Putin, "Bu savaşın ve insanların ölümünün şoktan başka bir şey olamayacağını anlıyorum." dedi.

Yasa kabul edildi! Irak'ta eşcinsel ilişkiler hapisle cezalandırılacak Yasa kabul edildi! Irak'ta eşcinsel ilişkiler hapisle cezalandırılacak

GAZZE'DEKİ ÇOCUKLAR UMURUNUZDA DEĞİL Mİ?

Putin sözlerine "Peki bugün Filistin'de, Gazze Şeridi'nde sivil halkın yok edilmesi şok edici değil mi?" sorusuyla devam etti.

Putin Gazze'deki doktorların çocukları anestezi olmadan ameliyat etmek zorunda kalmasının kesinlikle şok edici olduğunu belirterek üye ülke liderlerine seslendi:

"Gazze'de doktorların çocukları anestezi olmadan ameliyat etmesi hiç umrunuzda değil mi? BM genel sekreteri Gazze'nin en büyük çocuk mezarlığı haline geldiğini söyledi, umrunuzda değil mi ?”"