Belarus Devlet Başkanı Aleksandr LUKAŞENKO 5gvirüs-news'in sorularını yanıtladı.

Lukaşenko’ya Dünya Bankası’nın yardım talebi, DSÖ’nün durumu, Belerus’ta Ağustos ayında yapılan seçimleri soruldu.

İşte o röportaj:

Özellikle DSÖ’ye karşı çıkışlarından dolayı sayın Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu takdir ediyoruz.  Ve kendisi açıklamaları ile dünya insanlarının DSÖ konusunda soru işareti oluşturduğu için de teşekkür ediyoruz.

Muammer KARABULUT; Ağustos ayında ki seçimlerde, büyük farkla tekrar Devlet Başkanı seçildiniz. Ama  Belarus’da rejim değişikliği isteyen  ABD, AB veya DSÖ’yü kontrol eden güçlerin seçilmenizi istemediği kamuoyuna yansıdı. Ülkenizde yapılan seçimlere dışarıdan müdahale oldu mu? Eğer olduysa ülkenize olan dış müdahalelere karşı nasıl bir politika izliyorsunuz?

Aleksandr LUKAŞENKO; Herşeye rağmen, açık ve kanuni yapılan Devlet Başkanlığı seçimleri tanımayarak, ülkemizde renkli devrim denemesi yapıldı.

Avrupa, Amerika ve diğer komşu ülkeler birleşerek ülkemizi ele geçirmeye çalıştı.

Yine en büyük desteği Türk insanlarından gördük.

Kimin dost kimin düşman olduğunu anladık.

Ara vermeden ülkemiz ile uğraşacaklarını biliyoruz.

Buna göre hazırlanıyoruz.

Muammer KARABULUT; Ülkeniz DSÖ’nün COVİD-19 tedbirlerine uyarsa, Dünya Bankası tarafından kredi verileceğini söylediniz. Ardından, bu teklifi kabul edilmez bulduğunuzu ilişkin açıklamanız dikkat çekti. Edilen teklif neydi?  

Aleksandr LUKAŞENKO; DSÖ bize ülkeyi kapatın. IMF size 2 milyar dolar verecek dedi. Biz reddettik. Bu kapatmanın halk üzerinde stres yaratıp, renkli devrimlere fırsat yaratacağını gördük.

Muammer KARABULUT; Koronavirüs gündemde tutarak ne yapmak istiyorlar?

Aleksandr LUKAŞENKO; Görünüşe göre ve görüşüme göre, karona virüs aracılığı ile dünya düzeni yeniden kurulmak isteniyor. Bunun için her metot uygulanıyor. Bir virüs var, ancak nasıl ve nereden geldiği belli değil. Soru işareti.

Muammer KARABULUT; Nerdeyse bütün dünya kapatmaya gitti. Ama sizin ülkeniz bu kapanmaya fazla itibar etmedi. Neden kapatmaya gitmediniz?

Aleksandr LUKAŞENKO; Karona dönemini Belarus başarı ile karantina olmadan atlatmıştır. DSÖ ve diğer kuruluşlara güvenimiz yok. Sadece kendimize güveniyoruz.

Muammer KARABULUT; Açıklamalarınız için çok teşekkür ederiz.

Aleksandr LUKAŞENKO; Son olara güzel ülkemize gösterdiğiniz ilgiye ülkem adına teşekkür ederiz.

Belarus ve Türkiye ilişkileri her alanda son yıllarda gelişmiştir. Sayın Erdoğan ile alınan kararı sonucu ticaret hacmimiz 1 milyar dolara ulaşılmıştır. Daha da gelişecektir.

İşbirliğimizin devamı dileklerimle…