Her yıl gökyüzünde en çok merakla beklenen olaylardan bir tanesi de hiç kuşkusuz Perseid meteor yağmuru oluyor. Temmuz ayı ortalarında başlayan yağmur, parça akımının konumuna göre 9-14 Ağustos arasında zirveye ulaşıyor. Perseid gök taşı yağmurunun zirve yapmasına sayılı günler kala, en çok gök taşının görüleceği tarih de netleşmeye başladı.

Perseid meteor yağmuru ne zaman başlayacak?

Bu yıl Perseid meteor yağmuru 17 Temmuz itibarıyla başlamış durumda. 24 Ağustos tarihine kadar devam edeceği düşünülen 2023 Perseid gök taşı yağmurunun 12-13 Ağustos tarihlerinde en yüksek seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Perseid meteor yağmuru

meteor yağmuru

Meteor yağmuru sırasında karanlık bir gökyüzünde genellikle saatte 100’e yakın gök taşının görülebilmesi bekleniyor. Bu gökyüzü olayına tanık olmak isteyenlerin şehirden çıkıp, ışık kirliliğinden uzakta bir yere gitmeleri gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.

Tam kapasiteyle çalıştığı durumda dünyanın en güçlü roketi konumunda olan Super Heavy, yapılan testi büyük ölçüde başarıyla tamamladı.

Bayraktar Kalkan DİHA, piste ihtiyaç duymuyor! Bayraktar Kalkan DİHA, piste ihtiyaç duymuyor!

Dünya’da Perseid yağmurunun en yoğun olarak ise 13 Ağustos Pazar günü sabaha karşı 04.00 civarında olacağını söyleyelim. Bu yüzden 12 Ağustos Cumartesi gecesinin geç saatlerden 13 Ağustos Pazar günü günü ilk ışıklarına kadar olan sürede çok güzel bir meteor şovu izleyebilirsiniz.

Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşan Perseid gök taşı yağmuru, her sene bizlere oldukça güzel manzaralar bırakıyor. Bu sene de meteor yağmurunun hafta sonuna denk gelmesi ile izleyici sayısı da artacaktır.

Shiftdelete