Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'kız okulları' açıklaması konusunda olduğu gibi bazı kesimler İslami konulardaki rahatsızlığını dile getirmede hiç bir fırsatı kaçırmıyor.

Özellikle devlet kademesindeki isimlerin açıklamalarından sonra yapılan bu yorumlar, temcit pilavı gibi sürekli kamuoyunun önüne sunuluyor.

BU KEZ DE CUMA HUTBESİ GÜNDEM OLDU

Filistin'e destek veren dünya şampiyonu Akyüz'den 'madalya' tehdidine tepki: Beni korkutamazsınız! Filistin'e destek veren dünya şampiyonu Akyüz'den 'madalya' tehdidine tepki: Beni korkutamazsınız!

Geçtiğimiz Cuma günü Cuma Namazı'nda verilen hutbe de gündem konusu oldu.  Cumhuriyet ve Evrensel gazeteleri, Diyanet tarafından okutulan Cuma hutbesinde yapılan, "Çalışma saatleriyle okul ders saatlerinin Cuma namazına gidebilecek şekilde düzenlemesi" çağrısını, "Adım adım şeriat" başlıklı haberleriyle hedef almıştı.

Bu kez de Sözcü TV'de Serap Belovacıklı'nın sunduğu Sokağın Sözü programında  Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, akıllara durgunluk veren açıklamalarla Cuma Hutbeleri üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef aldı.

ŞEN: "SABAH AKŞAM SİYASET YAPMA"

Şen, Prof. Dr. Erbaş'a bazı sorular yöneltti. Prof.Dr. Erbaş'ın siyasetin içinde olduğunu söyleyen Şen, "Sen İslam dininde Müslümanlara hizmet et. Sabah akşam siyaset yapma ya." dedi.
''Türkiye'nin turizm gelirlerinin 6 ayda 21 milyar TL'' olduğunu söyleyen Şen, "Bunun önemli kısmının alkolden olduğunu biliyorlar mı?" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Şen, "O turist burda ne yiyip, ne içiyor? Sen Özel Tüketim Vergisi'ni, Katma Değer Vergisi'ni nerden alıyorsun? Haram değil mi o? Maaşını nereden alıyorsun?" diyerek çirkin bir uslüp kullandı.

HUTBEDE NE SÖYLENMİŞTİ DE ALİ ERBAŞ HOCA HEDEFE KONDU?

Son Cuma Namazı Hubesinde tüm Türkiye'deki camilerde imamlar tarafından 'Cuma Namazı'nın önemi hakkında hutbeler verildi.
Yalova Merkez Camii'nde hutbe irat ederek namaz kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuyla ilgili hutbede şu ifadeleri kullanmıştı:

...
"Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Allah'ın evlerine koşalım"

Aziz kardeşlerim, cuma gününün bereketinden, sevincinden, maddi ve manevi kazanımlarından kendimizi mahrum bırakmayalım. Günde 5 defa eda ettiğimiz namazlarımızı cuma namazıyla taçlandıralım. 'Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt müminlere fayda verir' ilahi hitabına kulak vererek cuma namazını birbirimize hatırlatalım. Gençlerimizi, çocuklarımızı sevgiyle, muhabbetle, güzel bir üslupla camiye teşvik edelim. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Allah'ın evlerine koşalım. Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden biri olan cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir."

''İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını cuma namazının vaktine göre düzenleyelim.'' ifadesiyle;
Cuma Namazı saatlerinin düzenlenerek müslümanların rahat bir şekilde Cuma Namazı'na gitmesinden rahatsızlık duyulması ve Diyanet İşleri Başkanı'na yapılan saldırılar karşısında ise bazı cemaat liderlerinin ve STK'ların sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

İşte bazı kesimlerin rahatsız olduğu o hutbe: