Kavlak, eşcinsel sapkınlıklara ve dayatmalarına karşı sessiz kalmanın, Müslümanın mesuliyetlerini hiçe sayması olduğunu vurgulayarak "Zulme rıza zulümdür, küfre rıza küfürdür. Bir zalime taraftar olan kimse onun suçlarının aynısı da onun defterine yazılmış olarak hesap verecektir. Fiilen zulmetmediği halde zalim olarak yargılanacaktır. Çünkü arzın halifesi olarak insan sadece fiillerinden değil, taraftarlıklarından da hesaba çekilecektir. Hadisçe bir kavme benzeyen, benzemeye çalışan onlarla aynı muameleyi görecektir." dedi.

Çocuk terbiyesinde baş şartlarından birinin çocuğa tarafını seçtirmek yani doğru ve yanlışı öğretmek olduğunu söyleyen Kavlak, ailelerin çocuklarını eşcinsel sapkınlık belasına karşı nasıl koruyacaklarını anlattı:

Erdoğan'ın bedduası sonrası 3 İsrailli bakan kaza geçirdi! Erdoğan'ın bedduası sonrası 3 İsrailli bakan kaza geçirdi!

Kullandığımız kelime nötr olmamalıdır. Yani söz konusu edilen şeyi olumlu ya da olumsuz tanımlamalıdır. “Eşcinsel” değil “lanetli sapık” veya “cinsel sapık”, “eşcinsellik” değil “lanetli cinsel sapkınlık” veya “cinsel sapkınlık”. “Lezbiyen değil” “lanetli sapık kadın”. “Gay” değil, “lanetli erkek” veya “lanetli sapık erkek”.

Bu ve buna benzer kelimeler böyle kullanılmazsa çocuk “eşcinsel” kelimesinden olumsuz bir anlam hissetmediği için o mahlûklarla araya mesafe konulması gerektiğini düşünmez.

 Kavlak yazısını şu sözlerle bitridi:

Bu lanetli gruplara ve onları destekleyen lanetli beyinlere karşı Hz. Lut aleyhisselamın yanında olduğumuz mesajını vermek zorundayız. Kur’an lanetlemişse biz de lanetleriz. Biz Kur’an’ı ölçü alırız. 

Lanetli grupları bitirme talimatı Makale: Lanetli grupları bitirme talimatı