HUKUK VE FİKİR PLATFORMU BAŞKANI FARUK KELEŞTİMUR:
‘’ADALET BAKANIMIZ SAYIN YILMAZ TUNÇ’A İLETTİK! 8. YARGI PAKETİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ!’’

Ünlü isimler, medya fenomenleri, fikir ve düşünce adamları, siyasiler ve toplum katmanlarında dikkat çeken isimlere yönelik sosyal medya hesapları üzerinden hakaret, tehdit ve ağır saldırılar sıklıkla yaşanıyor. Böyle durumlarda mağdur taraf suç duyurusunda bulunuyor ve hukuki danışmanlık alarak mağduriyetini giderebiliyor, suçu işleyenin suç yanına kâr kalmıyordu.

Ancak Türkiye gündemine gelen bir yasa tasarısı bu yönde işlenecek suçlara karşı caydırıcılığı ortadan kaldıracak gibi gözüküyor.

Heniyye, 'kızıl düve' provokasyonunu açıkladı! Heniyye, 'kızıl düve' provokasyonunu açıkladı!

8. Yargı paketi eğer kanunlaşırsa hakaret, tehdit ve küfredenin işlediği suç, yanına kâr mı kalacak? 

8. Yargı Paketi taslağında yer alan ''hakaret davalarının ön ödeme sistemine'' dahil edilecek olması hukukçular ve kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açmıştı. Biz de habervakti olarak konuyu kamuoyunun gündemine haberleştirerek taşımıştık.

8. Yargı Paketi’nde bulunan yasa taslağı ile sosyal medya hesapları üzerinden şahıslara hakaret edenlerin dosyalarının doğrudan ön ödeme kurumuna gönderileceği gündeme gelmiş ve “Yargı paketinde bulunan taslak ile suç işlemek isteyenler cesaret bulacaklar” şeklinde tespitlerle ilgili durumun sosyal dokuya zarar vereceği açıklanmıştı.

Konuyu yakından takip eden ve Türkiye gündemine taşıyan isimlerden Hukuk ve Fikir Platformu başkanı ünlü avukat Faruk Keleştimur yaptığı son paylaşımla konunun takipçisi olduklarını ve ilgili yasa tasarısı kanunlaşırsa ortaya çıkacak sakıncaları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a ilettiklerini açıkladı.

''CİDDİ SAKINCALAR TAŞIYOR!''

Keleştimur yaptığı paylaşımda; ''Meclise getirilmesi düşünülen kanun taslağının mevcut haliyle riskler barındırmasından dolayı ve olası yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yeniden revize eilmesini tüm devlet ricalimizden ve yetkililerimizden arz ve istirham ederiz.'' sözleriyle ilgili tasarının mutlaka revize edilmesinin önemine vurgu yaptı.

İşte Hukuk ve Fikir Platformu başkanı ünlü avukat Faruk Keleştimur'un o açıklaması: