Manchester şehrinde bugün görülen karar duruşmasında yargıç, Letby'nin eylemlerine ilişkin korkunç bazı detayları da paylaştı.

33 yaşındaki seri çocuk katili hemşire, 2015-16 yıllarında yedi bebeği öldürmek, altı bebeğin ise ölümüne teşebbüs etmekten suçlu bulunmuştu.
Letby'nin evinde yapılan aramada, "Bebekleri bilerek öldürdüm, çünkü onlara bakabilecek kadar iyi değildim. Ben korkunç, şeytani bir insanım. BUNU YAPTIĞIM İÇİN ŞEYTANIM" yazılı bir not bulunmuştu.

Letby, İngiltere'nin yakın tarihindeki en büyük seri çocuk katili oldu.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Yargıç Juctice Goss, duruşmada Letby'nin saldırısına uğrayan bebeklerin yaşadıklarına dair bazı korkunç detaylara da değindi.

Duruşmada, Letby'nin tatilden döndükten sonra nöbette olduğu sırada baktığı üçüzlerden “Bebek O'nun aniden, beklenmedik bir şekilde” kötüleştiği, Letby'nin bu bebeğin karaciğerinde hasara ve kanamaya neden olduğu da kayda geçirildi.

Konuşmasında Letby'i hedef alan Yargıç, “Ertesi gün, Bebek O'nun kardeşi Bebek P'nin midesine zorla gaz vererek diyaframının ikiye ayrılmasına yol açtın” diye sözlerini sürdürdü. Üçüzlerden bir diğeri ise başka bir hastaneye götürülerek kurtuldu.

Letby, öldürmeye teşebbüs ettiği Bebek N'nin boğazında “ağrılı bir travmaya yol açarak, çığlık atmasına ve kanamasına” neden oldu.

Hemşire, mamasına insülin enjekte ettiği Bebek L'de “beyin hasarına” yol açtı.

İkiz kardeşi Bebek M'ye ise hava enjekte etti.

Letby'nin bu iki çocuğa ait hastane kayıtlarını evine götürdüğü öğrenildi.

ABD'den beklenmedik İsrail açıklaması! İnsan hakları ihlalleri tescillendi ABD'den beklenmedik İsrail açıklaması! İnsan hakları ihlalleri tescillendi

Mahkeme yargıcı duruşmada Letby'nin öldürdüğü bebeklerin ebeveynlerini de kontrol ettiğini ifade etti.

Buna göre Letby, bebeklerden birini öldürdükten bir ay sonra, bebeğin annesini Facebook'tan arattı.

Yargıcın açıkladığı kayıtlara göre bu bebeğin midesine ve bağırsaklarına hava veren Letby, kusmasına ve solgunlaşmasına neden oldu. Bebeğin toplardamar sistemine de hava verdi.

Letby, bugün açıklanan karar sonrası İngiltere'de ömür boyu hapis cezası alan dört kadından biri oldu.

Letby'nin karar duruşmasına katılmamasına, duruşmadaki aileler de tepki gösterirken, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bu gibi bir durumun tekrar yaşanmaması için mahkumların duruşmaya getirilmesini sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.