İstanbul’daki düğün salonu işletmecileri, Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda 100 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın sonrası yeni bir karar aldı. Kararı İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez duyurdu.

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul’daki faciayı hatırlatarak, düğün salonlarındaki etkinliklerde can güvenliği gerekçesiyle yanıcı ve parlayıcı maddelerin kullanılmasına yasak getirildiğini bildirdi. Tehlike riski nedeniyle düğünlerde ve kınalarda kullanılan volkanların, köpüklerin ve mumların "yasaklanmasını" üyelerinden talep ettiklerini dile getiren Sönmez, "Aldığımız karar doğrultusunda özellikle kapalı alanlardaki etkinlikler esnasında kullanılan volkan, mum, köpük, maytap, baloncuk kullanılması yasaklanmıştır" dedi.

“MİSAFİRLERİMİZİN SAĞLIĞI VE CAN GÜVENLİĞİ DÜŞÜNÜLDÜ”
Sönmez, yanıcı ve parlayıcı maddelerin kapalı mekanlarda kullanılmasının sağlığa zararlı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

İstanbul Sultanbeyli'de İETT otobüsünde yangın paniği İstanbul Sultanbeyli'de İETT otobüsünde yangın paniği

"Özellikle yanıcı maddeler zararlı gazlar çıkartıyor. Kapalı mekanda bebek ve yaşlı insanlar bu nedenle nefes darlığı yaşayabiliyor. Ayrıca misafirlerimiz ve kendi personelimizin can güvenliği böyle etkinliklerde söz konusu olabiliyor. Bu nedenle Irak'taki olayın ardından Oda olarak tedbir için böyle bir karar aldık. Çünkü huzurun bozulmaması ve can güvenliğinin sağlanması önemlidir. Can güvenliği açısından bunun elzem olduğunu düşünerek yasaklama kararını aldık. Etkinliklerde yerde kullanılan volkanların yerine sis makileri, mumların yerine ise tealight mum kullanıyoruz."

"DÜĞÜN SALONLARI KARARA YÜZDE 90 ORANINDA UYUYOR"
İstanbul'daki düğün salonlarının Meslek odası olarak aldıkları karara uyduklarını ifade eden Sönmez, etkinlik sahiplerinin buna karşı duyarlı olmasını istedi.

Sönmez, "Almış olduğumuz yasak yüzde 90 oranında uygulanıyor. Bu karar diğer illerimiz için örnek teşkil ediyor. Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu olarak 22 ilde bunu uygulamaya başladık" diye konuştu.