Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin en son talebelerinden olan 92 yaşındaki Mehmet Fırıncı ağabeyin Cenab-ı Hakk'ın Rahmet-i Rahmana kavuştuğu haberini bugün okuyunca çok üzüldüm. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Bazı Hatıralarım

26 yıllık gurbet hayatımdan sonra Türkiye’ye temelli dönüş yaptıktan sonra Türkiye’ye eserleriyle veya mücadeleleriyle damga vurmuş bilim insanları ve edebiyatçılar ile tanışmak çok istiyordum. Bu anlamda hayatta olan Kadir Mısıroğlu, Sezai Karakoç ve Mehmet Şevki Eygi gibi yazarlarla tanışma fırsatı buldum. Hayatta olmayan ünlü şahsiyetlerin dostları ile de buluşma fırsatım oldu. Mesela Necip Fazıl Kısakürek’ün dostu Hilmi Oflaz, Peyami Safa’nın arkadaşı Vecid Bürünve Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden olan Mehmet Fırıncı ile sohbetlerde bulundum.

Mehmet Fırıncı ağabey ile iki kez görüştüm. İlk görüşmemiz, Üsküdar’da Risale Akademisi tarafından tertiplen Yaşlılar ve Manevi Bakım Çalıştayında gerçekleşti. İkinci görüşmemiz Almanya’da bakıma muhtaç engellilere sosyal hizmet uygulamak için kurulan ve bu alanla ilgili olarak yazdığım kitaplardan yararlanan DUHA Derneğinde oldu. Her ikimiz de davetli olmamız hasebiyle tertiplenen bir konferansta gurbetçi kardeşlerimize bir sunum yaptık ve günün hatırası için fotoğraflar çektik. Yukarıda gördüğünüz o fotoğraflardan birisini face sayfama da eklemiştim.

Mehmet FırıncıAğabey İle Aynı Karede Bulunmaktan Dolayı FETÖ’cü İlan Edildim

Türkiye, tuhaf bir ülke. Vatan için, burada yaşayan insanlarımızın sosyal refahı için bilim adına bir şeyler yapmak istiyorsunuz ama olağanüstü durumlarda hayır adına yaptığınız bütün çalışmalarınız birden yok sayılıyor. Bunu bizzat kendi ülkemde ben yaşadım çünkü. Melun 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra üniversitemde yuvalanmış bazı kriptocu idareciler, bana iftira atmaktan hiç çekinmediler. Nasıl mı? Koltuklarını korumak amacıyla bazı idareciler, cadı avına çıkıp at iziyle it izini bilerek veya bilmeyerek karıştırmak suretiyleface sayfamda yer alan o fotoğrafın benim FETÖ’cü olduğuma ait bir delil olduğunu iddia ederek, benim üniversitemden ihraç edilmeme sebep oldular. İddiaya göre ben kendisi de FETÖ’cü olduğu düşündükleri Mehmet Fırıncı ile birlikte görüntülendiğim bu fotoğrafı face sayfamdan silmişim.Halbuki o fotoğraf, silinmiş olmadığı gibi bugün de bir güzel hatıra olarak halen yerini korumaktadır.

Kaldı ki ne bendeniz, ne de Mehmet Fırıncı ağabey, bu yapı ile direkt bir ilişkisi vardı. Her ikimiz de FETÖ’nün yöntemlerini bütünüyle reddetmekteydik.NitekimMehmet Fırıncı ağabey,21.10.2016 tarihli bir açıklamasında terör örgütü elebaşı Gülen'e "teslim ol" çağrısı yaparak, "artık hiçbir Müslüman, onun arkasından gidemez." beyanında bulunmuştur

Son telefon görüşmemizde Mehmet Fırıncı ağabey, benim haksız yere üniversitemden atılmamdan ötürü çok üzüldüğünü, bunun ötesinde malum yapı ile hiç ilişkisi olmayan ama Risaleleri okuyan birçok Nurcu kardeşin de aynı iftiraya uğramaktan ötürü görevlerinden uzaklaştırıldığını bana bildirmiş ve bu vahim hataların Allah’ın izniyle düzeleceği inancını benimle paylaşmıştı. Maalesef, benim gibi kesinleşmiş beraata sahip olan birçok KHK mağduru olduğu halde halen görevlerine iade edilmediler.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tensipleriyle Mehmet Fırıncı ağabey, Eyüp Sultan Cami haziresine defnedilecektir. Umarım zamanında “at izi it izine karıştı” tespitinde bulunmuş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Fırıncı ağabeyin vefatı ile KHK mağdurlarının sorununa en yakın zamanda bir çözüm üretebilir. Çünkü mazlumların haklarının iade edildiği bir ülkede hem sosyal barış temin edilir, hem de vefat etmiş mağdurların yakınlarının ruhları memnun olur. Ebedî âleme göçmüş olan Mehmet Fırıncı ağabeyimizin ruhu şad olsun.

Prof. Dr. Ali Seyyar