Allah’u Azimuşşan, kendine yaklaştırmayan ve arada aracıların olduğu hiçbir ibadeti kabul etmez. 

Yeryüzünün ilk katili terörist başı Kabil, nefsini Allah’ın ilkelerine kurban edemeyince bayram edemedi! 

Ve Allah (c.c), peygamber oğlu Kabil’in ihlas ve samimiyetten uzak olan kurbanını yakıverdi! 

Hristiyan ve Yahudiler de Allah’a inanmalarına rağmen, hahamlarını ve papazlarını Allah’a aracı kabul etmelerinin kurbanı oldular! 

Dünyada bayram yapamıyorlar! 

Ve ahirette de yapamayacaklar! 

Servet var, şöhret var, imkân var ama ailede toplumda hiç bir gün yüzlerini güldürecek bayram yok! 

Kurbanlıklarımızın; Kabil’in kurbanı gibi reddedilmesini ve yakılmamasını istiyorsak, önce nefislerimizi şeytanların ve şeytanlaşmışların tuzaklarından kurtarıp Allah’a kurban etmemiz gerekiyor. 

Zira, peygamber oğluna torpil yapmayan Allah’u Teala bize mi torpil yapacak!? 

Kurban; yaklaşma-yakın olma manasına geliyor! 

Akraba da aynı kökten türeyen bir kelime olduğu için yakınlarımıza da akrabalarımız diyoruz! 

Namaz, oruç, hac, zekât, sadakalar ve diğer tüm ibadetler Allah’a yaklaştıran, yani mukarreb kul eden, birer kurban vesileleridir! 

Yaralanmış bir hayvanı hastahaneye ulaştırmak, insanlara eziyet eden yoldaki taşı bile kaldırmak bir kurban (Allah’a yakınlaşma) vesilesidir! 

Allah’ın ihsan ettiği zamanın ve akıllarımızın şükrü olan beş vakit namaz ibadeti için günde 1saatini kurban edemeyen, sağlığımızın şükrü olarak oruç ibadeti için senenin 1 ayını kurban edemeyen, emanet olarak verilen servetlerimizin şükrü olan sadaka ve zekât ibadeti için, fakir yoksullara dağıtarak servetlerinin bir kısmını kurban edemeyen ve gerektiğinde din, vatan ve namus muhafazası için mallarını ve canlarını kurban edemeyeceklerin kesecekleri kurbanlar da, tıpkı Kabil’in kurbanı gibi, yakılma (red edilme) tehlikesiyle karşı karşıyadır!

Hele hele, milletimizin dini duygularını istismar ederek ülkemizi 15 Temmuz akşamı Haçlılar ve Siyonistler adına işgale kalkanların kurbanları ve tüm amelleri, izinden gittikleri baş terörist Kabil’in yanan kurbanı gibi yok olmaya mahkûmdur! 

Kurbanlarımızın; yeryüzünün ilk şehidi Hz. Habil (r.a)’in kurbanı gibi kabul olunmasını istiyorsak; 

Önce şeytani devrimlerle devrilen İslami ilke ve değerlerimizi yeniden devletimize egemen kılmak suretiyle kurban! Sonra bayram! 

Önce nefislerimizi ve nesillerimizi İslam, iman, ihsan, ihlas, infak, zikir ve tefekkür ilaçlarıyla terbiye ve ıslah ile kurban! Sonra bayram! 

Önce servetlerimizi; hac, sadaka, infak ve zekât ile kurban! Sonra bayram! 

Önce makamlarımızı; mazlumların huzuru ve kurtuluşu için kurban! Sonra bayram! 

Önce can-ciğer yavrularımızı; hayâ, edep terbiye ve eğitimle sadece Allah’a bağımlı kulluğa kurban! Sonra bayram! 

Önce Filistin olmak üzere; Irak, Suriye, Doğu Türkistan, Arakan ve Afrika vs. mazlum coğrafyanın ezilen, sömürülen mazlum halklarının kurtuluşu ve özgürlüğü için Türkiye’mizin süper güç olması tüm imkânlarımızı kurban! Sonra bayram!  

Allah’ın (c.c); din, akıl, nefis, nesil, vatan, mal, makam ve diğer tüm emanetlerine İsmailî teslimiyet ve İbrahimî sadakatle koruyarak kurban! Ve sonra bayram! 

Ve rızaları, Rahman ve Rahim olan Allah’ın rızası olan; ayaklarının altları öpülesi anne-babalarımızın yüz akı hayırlı evlatları olabilmemiz için; onlara karşı ‘’öf’’ bile demeyen; tafralarımızı, öfkelerimizi, umursamazlıklarımızı, ilgisizliklerimizi, hürmetsizliklerimizi ve egolarımızı kurban! Ve sonra bayram!

Allah’u Teala hepimizi, Ey Müslüman! De ki: “Benim dua ve yakarışlarım, namaz, zekât, oruç, hac ve kurban başta olmak üzere bütün ibadetlerim kısaca hayatım ve ölümüm yalnızca âlemlerin yegâne sahibi, yaratıcısı, yaşatıcısı ve yöneticisi olan Allah içindir! Sadece O’nun rızasını kazanmak için ve yalnızca O’na yönelerek kulluk görevlerimi yerine getiririm; ancak O’nun egemenlik ve otoritesine boyun eğerek yaşarım ve ancak O’nun uğrunda canımı  veririm!’’ (ENAM s.162) ilahi mesajına uymak suretiyle kurbanları kabul olunanlardan kılsın! 

Başöğretmenimiz, eşsiz Önderimiz ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimizin Ümmeti olarak bombalar altındaki kurbanların kurtulacağı hakiki bayramlara ulaştırsın! 

Ve katil Feto ve benzeri melunların sonunu ilk katil Kabil’in sonu eylesin!  

Tatil olması dileğiyle Cuma ve Kurban Bayramımız mübarek olsun! 

Selam, sevgi ve duayla.