Araştırmacı-yazar Doç. Dr. Nazım Beratlı, Karpaz ve Lefke’nin parça parça satıldığını kaydederek, Kıbrıs topraklarında Siyonist bir projenin kokusunu aldığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında çok sevilen araştırmacı-yazar Doç. Dr. Nazım Beratlı, yavru vatanda yabancılara toprak satılması hususunda Millî Gazete’ye açıklamalarda bulundu.

Türkiye kamuoyunun Kıbrıs’taki detayları iyi bilmediğini söyleyen Beratlı, Yahudilerin Kıbrıs toprakların yönelik ilgisinin asırlar öncesine dayandığını belirterek, “Yahudilerin yakın zamandaki ilgisine örnek vermek gerekirse 2. Dünya Savaşı sonrası süreç gösterilebilir. Bu savaş sonrasında da Yahudiler, Kıbrıs’ta toprak edinmek istedi. Kıbrıs’ta bir miktar toprak alabilmeyi başarmışlardı. Sonrasında Filistin seçeneği doğunca o bölgeye gittiler” dedi.

“KARPAZ VE LEFKE PARÇA PARÇA SATILIYOR”

Beratlı, İsrail’in Arz-ı Mev’ud hayalleri içerisinde Kıbrıs’ın da olduğunu hatırlattı. Birtakım müteahhitlerin Annan Planı sürecinde Avrupalılara toprak satma hayaline kapıldığını kaydeden Beratlı, “Müteahhitler ellerinde kalan yerleri Yahudilere satıp dünyalık yapma peşine düştüler. Karpaz ve Lefke parça parça satılıyor. Bu gidişat hiç iyi değil. Filistin’de yaşananları hatırlayan ne demek istediğimi anlar” diye konuştu.

“SİYONİST BİR PROJENİN KOKUSUNU ALIYORUM”

Kıbrıs’ın Siyonistlerce işgal edilmesi sürecini değerlendiren Nazım Beratlı, Türkiye hükümetinin de sürecin farkında olması gerektiğini belirtti. Beratlı, konunun üzerinde şiddetle durulması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini aktardı. Ekonomik yatırım kisvesi altında Kıbrıs topraklarının işgal edildiğini söyleyen Beratlı, “Gelir artırmak için vatan toprağı satılmaz. Birkaç müteahhidin dünyalığı için vatan toprağı satılmaz. Ben antisemitist biri değilim ancak Kıbrıs’ta Siyonist bir projenin kokusunu alıyorum” ifadelerini kullandı.

“KİM KİMİN ADINA HAREKET EDİYOR BAKMAK LAZIM”

Malta ve Kanada gibi ülkelerin toprak satışını yasakladığını belirten Beratlı, Kıbrıs’ta İskele bölgesinin Yahudi işgali altında olduğunu dile getirerek, “Kıbrıs’ı Rumlardan kurtardık, Yahudilere mi hediye edeceğiz? Kim kimin adına konuşuyor ve hareket ediyor, buna bakmak lazım. Bu komplonun içerisinde farklı kesimlerden milletvekilleri var. Toprak satışlarından komisyon alanlara baksınlar” sözlerini sarf etti. Öte yandan Nazım Beratlı, Kıbrıs’taki işgale dair yapmış olduğu yayınlardan dolayı Millî Gazete’ye de teşekkür etti.