Bismillahirrahmanirrahıım

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd; Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mü’min kardeşlerimize, Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Geçen haftaki yazımızın özeti; “Sandık darbesini sadece seçmen önler! Bunun için İktidarımızın Seçim İttifakına değil, sadece Seçmen İttifakına ihtiyacı vardır!” cümlesiydi!

Ve yine aynı makalemizde;

“Ana Hayat Yasamız Kur’an-ı Kerim, imandan sonra Dinin ve Hayatın direği beş vakit Namaz, Oruç ve Hac gibi İbadetlerden önce yoksullara, yetimlere, mazlumlara mağdurlara sahip çıkmayı, sosyal adaleti, fakir fukaraya el uzatmayı emreder! Bu inançla, devasa orman yangınları gibi bu Aile, Ahlak ve Mutfak yangınlarını da acilen söndürme imkânımız şimdilik mevcuttur! Nasıl mı? Gelecek yazımızda inşAllah!” demiştik.

Bu Maddi ve Manevi Yangınların söndürülebilmesi için önce Mikrobun teşhisi gerekir! Sosyal ekonomik ve diğer tüm problemlerde neticeye değil ana sebepe bakıp teşhis konularak tedavi edilmeli!
Mesela, yüzdeki sivilceler ve vücudü saran ateş vs. zahiridir ve hastalığın habercisidir! Mutlaka alerji ve diğer testlerle hastalığın ürediği Mikrobun bulunması elzemdir!

Alerji testi neticesindeki tespit edilen ilaçla ayak parmaklarının kesilmekten kurtulduğuna şahid olduğumuz bir arkadaşıma önceki doktoru; “senin ayak parmakların acil kesilecek!” demişti. Bizde hastamıza; ‘’ameliyat olmadan önce birde Adapazarı’ndaki Dr. Sadık beye görün’’ dedik! Hasta arkadaşımızı muayene eden Dr. Sadık Bey (Allah rahmet etsin) o doktoruna söyle “Önce alerji testi yaptırsın!  Yoksa parmak kesmekle bitmez, bacakta gider!” dediği gibi, insanlığın; bunalım, buhran, depresyon, bağımlılık, işsizlik, geçimsizlik, boşanma vs. gibi dertleri (alerji testi gibi)  test yapılmadan pansuman tedbirlere asla düzeltilemez!

Ahlak, Aile ve Mutfak yangınlarının ana mikropları İnançsızlıktır! İnkarcılıktır! Faiz’dir! Fuhuştur! Uyuşturucudur! Alkoldür! Kumardır! Modadır! İsraf ve Haksız Vergidir! Faizle beraber bu Mikropları yok edemeyen Aileler ve İktidarlar yıkılmaya mahkûmdur!

Başkan Erdoğan kardeşimizin de her fırsatta belirttiği gibi Faiz beladır! Ve devlet, faiz yoluyla kalkınamayacağını görmüştür. Modern tefeciliğe dönüşen faiz belasını önce kamu bankaları ve daha sonra tüm bankalar bırakmalıdır! Faiz sistemi yerine vatandaşının yatırımlarına ortak olmalıdır! Kamu’da her ne kadar faizsiz bankacılığın önü açılmış ve faaliyete geçmiş olsada bu durum sadece yarayı pansuman etmeye benzemektedir. Ve ayrıca faizsiz yatırım kredileride mutlaka başlatılmalıdır!

Bir asırdır faizden zıkkımlanan bir avuç faizzade mutlu ve putlu azınlığı memnun etmek için milyonlarca faizzede mazlumlarının ve mağdurlarının ahlarına ve feryatlarına faizli ekonomilerden vaz geçerek son vermeliyiz! 

Faiz Mikrobunu yok etmeyi başaran G 7 Ülkeleri maddi kalkınmalarını başararak Süper Güç oldular! Ama diğer mikropları yok edemedikleri için de Manen ve ahlaken çökmeye devam ediyorlar!

Faiz mikrobu tüketimle değil Milli yani yerli  Üretim yoluyla yok edilir! Enflasyon ve Devalüasyon Canavarını yok etmenin yolu Faizi yok etmektir! Ve her türlü İsraftan kaçarak yerli Üretimi artırmaktır

İsraf eden aile ve Devlet İflas etmeye mahkûmdur!

Bu açık ve net ‘’alerji testinden’’ sonra, iktidarımıza tavsiye ettiğimiz acil eylem planına gelince;

-Esnafın ve Köylünün belini büken Faiz ve haksız vergi borçlarının tamamı affedilmelidir!

-Faizsiz Katılım Bankaları hülleye dayanan ticaretten vazgeçip, kar ve zarar ortaklık esasına dayanan İslami Ticarete acilen dönmelidirler!

- Devlet, vergiyi ödeyebilenden almalıdır! Asgari ücret acilen günün şartlarına göre artırılmalı ve Asgari Ücretten ve kazanamayan Esnaftan Vergi zulmü kaldırılmalıdır!
Zira; İmamı Gazali (r.a) gibi korkusuz âlimler devrindeki lidere yazdıkları uyarı mektuplarında “Devlet ve İktidarlar imkanı olmadığı için ödeyemeyenlerin vergilerine muhtaç olduğunda yıkılmaya mahkum olur!”

- İstismarlar haricinde iş buluncaya kadar her İşsize İşsizlik maaşı bağlanmalıdır!

- Dar gelirlilere Kira Yardımı başlatılmalıdır!

- Artarak devam eden fahiş kiraları düşürmek için, Faizsiz Kredilerle TOKİ ve Müteahhitlere yeni Konutlar yaptırtılarak arz-talep dengesi mağdurun lehine korunmalıdır!

Mağdurların TOKİ vs. konut kredilerindeki tüm faiz alacakları iptal edilmelidir!

- Büyük Şehirlerden Taşraya göç teşvik edilmeli! Kendi yöresine Göç edenlere kendi işini kuruncaya kadar her ay maaş bağlanmalıdır!

- Nüfusumuzun çoğaltılması için evlenenlere Düğün yardımı ve Çocuklarına her ay çocuk yardımı teşviki başlatılmalıdır!

- Aile Yangınlarının sebeplerinden biri olduğunu düşündüğümüz ‘’Kadınlara İş İstihdamı teşvikinden’’ acilen vazgeçilerek, hanımları evinde Eş İstihdamı teşviki artırılmalı Ve Avrupa’da olduğu gibi Evinde kendi yavrularına bakan Ana’ya sigortalı Maaş bağlanmalıdır! En azından sigortaları ödenerek ileride emekli olmaları sağlanmalıdır.

- Marketlerde ve Piyasa da el yakıcı fahiş Fiatları düşürmek için; hal sayısı artırılarak, Seyyar satıcılar teşvik edilerek, Semt Pazarları Yaygınlaştırılarak, Üreticinin bizzat Haller de malını satmasına imkân verilerek ve Kamyon üstü satıcılara Şehre giriş izni verilerek Ülkemizde çok güçlü olan İki Ana Hal ve Fiyat mafyası çökertilmelidir!

-Meslek Okullarımız ve Fakültelerimiz Pratik eğitimle beraber Teorik eğitim ve öğretimde Yerli Malı Üretimi ve tüketimine yönlendirilmeli ve bu yolla Fiyatların düşürülmesine yardımcı olunmalıdır!

İktidarımıza yönelik en büyük suikast Planı olan Sandık Darbesini önlemek için yukarıda sunduğumuz “Acil Maddi Eylem Planı”’na daha birçok tavsiyemiz var! Ama şimdilik bunlarla iktifa ediyoruz!

İnşallah Haftaya  “Manevi Acil Eylem Planı”’na tavsiyelerimizle ilgili yazımızda buluşmak üzere Allah’a emanet olunuz!

“Evsiz, İşsiz, Eşsiz ve Aşsız İnsanı devasa hizmetlerle, Din, Vatan ve Devlet sohbetleriyle ikna ve ıslah edemezsiniz!” gerçeğini anlamayı Allah hepimize lutfetsin! Amiin

22 Eylül Çarşamba akşamı saat 21.00’da Akittv’nin yeni programı Kürsü’de buluşmak duasıyla…
Nefsimizde, Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi ”nin uygulanması, Mescid-i Aksa'mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun.

Selam, sevgi ve duayla...

Şevki Yılmaz

www.sevkiyilmaz.net

www.habervakti.com

Twitter: @sevkiyilmaz

Facebook:  @sevkiyilmaztr    @sevkiyilmaz1955

İnstagram: sevkiyilmaztr