Uluslararası kamuoyundaki değişen dengelere ve Batı'nın menfaat merkezli poltikalarına dikkat çeken Kavlak, Yahudilerin 'goyim' kavramını referans alarak "Hıristiyanların düşmanlığı sadece dini bir düşmanlık olmayacak gibi. Çünkü batı medeniyeti menfaat üzerinde dönen bir medeniyettir. Tüm sermayeyi kontrol eden Yahudi’nin kendilerini köleleştirdiğini fark etmeleri önce kendi ülkelerinde Yahudi karşıtlığı bir şiddete, sonra da Amerika’nın İsrail’e şartsız desteği gibi Müslümanlara şartsız desteğe dönebilir." dedi.

Filistin meselesinin herhangi bir din, sınıf, zümrenin değil; tüm dünyanın, tüm insanlığın meselesi olduğunu kaydeden Kavlak sözlerini şöyle sürdürdü:

Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu

"Bu mesele sırf Filistin meselesi olmadığı gibi, sırf İslam dünyasının da meselesi değildir. Öyle görünüyor ki yavaş yavaş bu dava insanlık davasına doğru seğirmektedir. Hatta ilginçtir, İslam dünyasının davasından çok Hıristiyan dünyasının davası gibi, orada daha ciddi protestolar yapılmaktadır. Kim bilir belki de .."

Ayrıca; Kavlak, cihad olup olmadığı noktasında kavramsal sorunlarla ve usul tartışmalarıyla karşılanan savaşların aksine; Filistin direnişinin tam anlamıyla tüm İslam dünyası için cihad anlamına geldiğini kaydetti.

Güneş Batı'dan mı doğuyor? Makale: Güneş Batı'dan mı doğuyor?