Trump’ın başına taş düştü galiba. Bir anda kalp gözü açıldı, hakikati gördü. PYD’yi bıraktı, DAEŞ ile mücadeleyi Türkiye’ye bıraktı, FETÖ’cüleri paketlemek için talimatı verdi. Halk Bankası sorunu çözülüyor, Hakan Atilla her an serbest kalabilir. Patroit satışı için bir sorun kalmadı. Veliaht prens ve İsrail’le ilişkilerini kesti.

Bakarsınız FETÖ’yü de gönderirler. Zarrab’ı da. Trump ne zaman namaza başlayacak acaba?

Sigortacıların bir bakış açıkları var. Kendilerine çok çok iyi bir iş geldiğinde “ihtiyad” ederler. Yani ağuyu altın tas içre ve bala karıştırıp sunabilirler.

Trump kendi başına mı “hidayete erdi” yoksa bizden birileri üstün ve keskin zekâsı ile Trump’ı ikna mı etti? Trump bütün bu olanları bilmiyordu, yeni öğrendi de mi politika değişikliğine gitti.

Bakın, bunlar geldikleri gibi gider. Bir gecede hidayete erenler, bir saatte bütün sözlerini unutabilirler.. Yaani, neymiş? DAEŞ’i ABD, NATO’daki dostlarımız örgütlememiş. Her şey yanlış bir bilginin sebep olduğu yanlış bir kanaatten ibaretmiş. ABD gerçekten DAEŞ ile mücadele ediyormuş ve zaten bundan sonrasını Türkiye tek başına halledebilirmiş. İngiltere’nin, Fransa’nın, Rusya’nın desteğine bile gerek yok.

Ben özür diliyorum, ABD’li dostlarımız sadece bir yanlış anlama sebebi ile yanlış şeyler yapmışlar. Yani dün Suudi Veliaht Prens konusunda Trump’ın Yahudi damadı Kushner bu işleri karıştırmış bir de Dahlan’ın siyasi ihtirasları. Zavallı Veliahd Prensin de başını yaktılar. Yok, Suudiler parasını verecekmiş, Mısır askerini kiralayıp bir Arap NATO’su kuracaklar mı, SDG ve PYD’lileri, SDG içindeki ezdi ve Hristiyan milisleri de bu Arap NATO’suna asker yapacaklarmış. Yok, plan değişti. ABD PKK’yı da ikna eder, PYD’yi de, bakarsınız, ABD’li dostlarımız, ÖSO yanından SDG’nin de Türkiye’nin “Ortadoğu” politikasında destek unsuru olarak görevlendirilmesi yönünde karar verebilirler. Tamam da benim anlayamadığım, ABD Noel tatili için Irak’taki üsse geri çekilirken niçin DAEŞ’lilerin hapis tutulduğu hapishaneleri serbest bıraktılar. Daha önce de ABD’li dostlarımız DAEŞ’lilerin bir kısmını Sina’ya, bir kısmını Fergana’ya doğru yola çıkarmıştı.

Sahi, ABD’li dostlarımızın FETÖ’yü teslim etmeleri yetmez. SDG ve PYD’yi bizim komutamıza vermeleri de yetmez, hani şu 20.000’den fazla TIR’la ve hava köprüsü ile gönderdikleri silahlar ve mühimmatları da TSK’ya devretseler. Dostun eli tutulmaz. Bizim için de “yeni yıl” hediyesi olur böyle bir sürpriz!

Dostumuz ABD’nin, askerlerini geri çekerken 300 TIR’lık bir konvoy vardı peşlerinde de, birkaç gün sonra 500 TIR’la tekrar bölgeye ne gönderdiler merak ettim.

Geri çekilen askerlerin gittikleri üs, güvenli ve Suriye’nin kuzeyi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni birbirine bağlayan Peşhabur Sınır Kapısı›na 227 kilometre mesafede yer alan Harir Üssü. Bu üs ABD’nin Irak’ın kuzeyinde Suriye sınırına en yakın askeri üssü konumunda. Yani isterse karadan birkaç saat içinde eski yerlerine dönebilirler. Havadan yarım saatlik bir mesafede yani.

Sahi, PYD milislerinin ve SDG’deki Ezdi ve Hristiyan milislerin parasını kim veriyor. Bunu ödemeye devam edecekler mi? Yoksa Selman’dan mı alıyorlar bu paraları. İster misiniz bizim bunların maaşını vermemizi istesinler. Olmaz olmaz deme olmaz olma. Trump bu!

Eğer Trump’ın başına taş düşmedi ise, kimilerinin dediği gibi, Kaşıkçı’nın öldürülmesindeki derin sır ile ilgili bizim bilmediğimiz derin bir gerçek mi var. Eğer öyle ise yarın Veliahd Prensin Türkiye’ye gelmesi, ya da bizden birilerinin Suudi Arabistan’a gitmeyeceğini kim garanti edebilir.

O zaman İran ile ilişkilerimiz ne olacak. Putin ile bundan sonraki yol haritamız için bir tahminde bulunmak mümkün mü? Bu gelişmeler konusunda NATO sessiz. AB sessiz. İngiltere sessiz. Fransa ve İngiltere, ABD’nin Fırat’ın doğusundan ani çekilme kararından çok mutlu olmamışa benziyor.

Sahi bu “tezgah”ın içerideki partnerleri, arabulucuları kimler?

FETÖ cephesinden ses yok. Soldan ses yok, liberallerden ses yok. AK Parti çevresinden gelen açıklamalar suali mukadderlere yeterli cevabı vermiyor.

Trump’ın zikzaklarını düşününce insan bu açıklamalara güven duymakta zorlanıyor.

Bu gelişmeler yaşanırken savunma bakanı değişiyor, Kongre, Temsilciler Meclisi, Pentagon’dan ses yok. FETÖ’yü yeni yeni anlıyor Amerika. Bizden düne kadar suç kanıtı istiyorlardı. Bilmiyorlar demek ki. Ben, FETÖ CIA’nın Truva Atı diyordum. Koskoca ABD bilmiyor ya da yanılıyor olamaz. Kendileri kurdurdu, yönetti diyordum, demek ki değilmiş, ben rüya görmüşüm. Özür dilerim. Ne dışişleri ne adalet bakanı “ne kanıtı istiyorsunuz” demedi. Gönderdikleri kanıtlar yetersiz bulundu, inandırıcı bulunmadı. Sahi Trump bu iddiaları CIA’ya ya da FBI’ya neden hiç sorma gereği duymadı.

15 Temmuz’daki ABD’liler konusu, İncirlik Üssü’nün kullanılması, darbeye katılan F 16’lara hava yakıt ikmalini kimse bilmiyor mu idi, kimse neden bunu sormadı.

F. Gülen büyük adammış, sadece Türkiye’yi, devleti, MİT’i kandırmamış, ABD, NATO, AB, CIA, FBI, Tapınakçıları, MOSSAD’ı MI5-6, herkesi kandırmış. FETÖ onların adamı olmadığına göre, bu örgüt, 140 ülke halkını, medyasını, STK’sını, iş dünyasını, ordusunu, istihbaratını kandırmış.

Böyle bir adamla bizim baş etmemiz zor. Niye böyle bir güçle mücadele ediyoruz ki, madem bunlar ABD’nin, şunun bunun adamı değil, hükümeti de bunlara verelim gitsin!.

Neyse olan oldu. Olmaya da devam ediyor. Kafam karışık.

Hiçbir darbenin arkasındaki derin güçler, yabancı ülkeler, Masonik yapılar, Tapınakçılar deşifre edilmedi. Her gün operasyon yapılıyor ama sanırım bu işler bu şekilde sonuca ulaşmayacak. “Dostlar alışverişte görsün” kabilinden işler. Hâlâ kriptolar korunuyor ve uvertürlere operasyon çekiliyor gibi.

Merak ediyorum, peki şimdi, bundan sonra ne olacak?

Pazartesi “Derin Gerçekler”de “ABD başkanları, Noellerini genelde Irak’ta geçirir, bakarsınız Trump da ...”, dediğim gibi. Söylüyorum; ABD, geri çektiği askerden daha fazla sayıda paralı askeri savaş tarlasına sürüyor.

Birileri iş üzerinde, bunlardan birileri de bizim içimizdeler ve hâlâ muteber konumdalar. Ah o birileri, o birileri.. Sahi Trump’ın başına taş düşmedi, ya da banyoda ayağı kayıp kafasını duvara vurmadı ise olup bitenlere bir anlam veren var mı? Bütün bunlar, bu açıklamalar size inandırıcı geliyor mu?

Selam ve dua ile..