Sana bir iyilik gelirse, bu onları üzer. Eğer başına bir musîbet gelirse, "Biz tedbirimizi önceden almıştık" derler ve sevinerek dönüp giderler. (Tevbe, 50)

Münafıkları deşifre etmek, şeref yoksunluklarını ortaya çıkarmak ve etkisiz hale getirmenin bir görev olduğunu asla unutmamak gerekiyor.

Özelikle siyasi münafıkları. Daha düne kadar AK Parti kaybediyor havasında olup sosyal medyada 'U' dönüşü yapanlar ve masanın dağılmasından sonraki Tweetler bu kadar da alçaklık olmaz dedirtiyor.  Tabii ki burada Sayın Erdoğan'a çok şey düşüyor.

Artık görün lütfen!

AK Parti kaybediyor inancıyla erkenden istifa edenler ve yeni yurtlar arayanlar, yurtsuz kalmak nasıl bir şeydir bunu ancak '"Düzmece Mustafa'dan" veya  "Cem Sultan'dan" öğrenebilirler.

İnsanlar değişir, dönüşür, farklılaşır, dün çok iyi olduğuyla çatışıp ondan nefret eder hale gelebilir. Bütün bunlar insanın doğasında olan şeyler. Büyük aşklarla evlendiği eşinden boşanır, büyük dostluklar kurduğu arkadaşlarından ayrışır, kardeşiyle ters düşer. Bunlar olması mümkün hâller. Buna kızmak problem aslında. Gündelik hayatta karşılaştığımız bu süreçler siyasette de mümkün.

Ama kabul edilemeyecek şey siyasi münafıklıktır. İçerde kalıp dışarıya çalışmak, en hafif tabiriyle siyasi ahlaksızlıktır. Kimse kimseye niye eşinden boşandın, niye ortaklığını bitirdin demez diyemez...

Ancak, evlilik devam ederken, başkalarıyla flört etmek, ortaklığı bozmadan başkalarıyla aynı iş yeri dâhilinde ortaklıklar geliştirmeye çalışmak nasıl bir ahlaki yoksunluktur sizlerin takdirine bırakıyorum.

 SİYASİ MÜNAFIKLAR:

  Siyasi hareketlerin güçlü oldukları yerde ortaya çıkarlar. Rant peşinde koşar ve istediklerini almaya çalışırlar. Oysa hep önde olmak gibi hastalıklı bir ruh haline sahip oldukları gibi sürekli güçlü olanın yanında olma ahlaksızlığını kendilerine gömlek edinirler. Gizlenirler. Sinerler. Zayıf zamanı beklerler. Aleyhte dolap çevirirler. İçinde bulundukları harekete menfaatleri gereği bağlı olsalar da hep en sadık üye gibi durmaya çalışırlar ve sürekli asıl gönül verenleri ihanet ile veya az çalışmak ile suçlarlar. Hareketi sevdiği için yapıcı eleştiri sunanları ihanet ile suçlarlar. Görünüşleri caziptir. Güzel laf söylerler. Sizden daha dava adamı görünürler. Kendi nefisleriyle baş başa kaldıklarında davaya gönül verenler ile alay ederler ve davaya zarar verdikleri için sevinirler.

Hiçbir ahlak sahibi bu kategoride olamaz.

 AÇIĞA ÇIKANLAR

 Ali Babacan AK Parti milletvekili iken, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verdiği dönemde, Abdullah Gül’ün CHP’nin adayı olması için olayın tam merkezinde çalıştığını itiraf etti.

Dayanamayarak hırsına yenik düşüp açığa çıkanlar kadar fırsat kollayan ruhu bozukları erkenden tanımak ve ortaya çıkarmak her şeref sahibiyim diyenin boynunun borcudur.

 Bunlar :

"Gizli hesapları olan, krizi fırsat bilip tedirginlik oluşturan, gönül verenler dağılıp gitsinler diye çaba sarf eden kimselerdir."

Bu gerçeklik 'Siyasi Münafıkların' iğrenç karakterlerini ve pis tabiatlarını anlatmaya kâfidir... Tedirginlik ve korku oluşturmak suretiyle dağılmaya sebep olma politikasıdır bu. Dünden bugüne inanç savaşlarında, dinlerin mücadelesinde hak ve adalet karşıtları zaman ve mekân farklılığına rağmen hep bu yönteme başvurmuşlardır.

 Tüm 'Münafıklar' basit anlayışlarından dolayı küçük bir menfaati dünya hayatında her şey sanırlar.

'Münafıklar' herkesi kendileri gibi bildikleri için oluşturdukları kaos ortamıyla dava adamlarının dağılacağını sanırlar.

MÜNAFIKLAR HEP AYNIYDI

Kureyşliler, Haşimoğullarını Peygamber Efendimize yardım etmekten vazgeçip etrafından dağılsınlar ve onu müşriklere teslim etsinler diye her türlü ilişkiyi keserek ekonomik ablukaya alırken korku ile yönlendirme yöntemine başvurmuştu.

Siyasi Münafıklar da bu yönteme başvuruyorlar. Rantları cevap bulduğu sürece destek sözleri hep zirvedir. İçinde bulundukları siyasi ortamdaki insanları en ufak kayıp hissine kapıldıkları andan itibaren ters yönde yönlendirmeye başlarlar. Gönül verenleri korkular ile denetim altına almaya çalışarak davalarını inkâr etmek veya terk etmek durumunda bırakıyorlar.

Çoğunlukla hep aynı yöntemleri kullanıyorlar.

 Ablukaya almak, korkutmak, yalnız bırakmak, iş ve geçimini sağlama yollarını tıkamaya çalışmak gibi yöntemlerle dava adamlarını sindirmeye çalışırlar.

HAKİKATİN BİLGİSİ İLE MÜNAFIKLARI TANIMAK

1. Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Onlar sanki duvara dayanmış kütükler gibidir. Her gürültüyü kendi aleyhlerine sanırlar. Düşman onlardır. Onlardan sakın.

(Kendilerini güçlü gösteren kalıpları, kurumları ve fasih konuşmaları ile insanları etkilemekte son derece mahirdirler. Sahtekârlıklarının her an ortaya çıkmasından korktukları için hep tedirgindirler.)

Münafikun-4

 2. Kalplerinde hastalık bulunanların: “Ne olur ne olmaz, korkarız ki zaman aleyhimize dönüverir de başımıza bir felaket gelir” diyerek, o zâlimlerin dostluklarını kazanmak için âdeta yarış yaptıklarını görürsün. Kim bilir, belki de Allah, mü’minlere bir zafer, bir ferahlık ihsân eder veya münafıklara doğrudan kendi katından bir musibet verir de onlar, içlerinde gizledikleri nifak yüzünden: “Eyvah, biz ne yaptık!” diye pişman olurlar.

Maide-52

 3. O münafıklara bir şey emrettiğin zaman: “Baş üstüne” diyorlar. Fakat senin yanından çıktıkları zaman içlerinde bir gürûh, senin söylediğinin tam tersi planlar kuruyorlar. Ama Allah onların karanlık planlarını bir bir kaydetmektedir. Şu halde sen onlara aldırış etme, Allah’a dayan. Kendisine dayanılıp güvenilecek vekil olarak Allah yeter.

Nisa-81

 Allah Teâlâ, her şeyi para gücü ile halledeceklerini sanan maddeci münafıklara inat, müminleri mal ve evlada/iktidara aldanmayıp Allah’ı anmaya devam etmeleri ve sadaka vermeleri için uyarıyor.

Şimdi soruyorum:

 Siyasi münafıklarını nasıl tanır-bilirsiniz? Adrese gerek var mı? Karakterlerine bak, tanı!