Kararsızlar Manifestosu:

Ülkemde temel sorunlar üzerinden politikaların üretileceği bir güne  kavuşmak niyazıyla.

Bu arada büyük marketler fiyat artırmama kararı almış.   Sizleri bir gün  yargılayacak bir  Ebuzer çıkar elbette. 

ÖNEMLİ :

Asgari ücret artımı çözüm değildir .işsizliğe açılacak yeni  kapının anahtarıdır.

Asıl çözüm: Alım gücünü artırmaktır.

Durde !

Fahiş kira artışlarına,  gıda fiyatlarındaki artışa, ulaşım ve  iletişim fiyatlarındaki artışa  ...

Büyük muhalefet birliği neden işe yaramayacak?

1.MUHALEFET YAPMA TRAGEDYASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan neden ceza aldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1997 yılında Siirt'teki bir açık hava toplantısına katılmış ve kürsüde Ziya Gökalp'in 1913'te yayımlanmış 'Asker Duası' şiirini okumuştu. Gökalp bu şiiri I. Balkan Savaşı sırasında kaleme almış ve Hlka Doğru dergisinde paylaşmıştı.

Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı, Erdoğan aleyhinde "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" yönünde bir iddianame hazırlamış ve devam eden süreçte 10 aylık hapis cezasına karar verilmişti.

O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Erdoğan, Mart 1999'da görevinden ayrılarak Kırklareli'ndeki Pınarhisar Cezaevi'nde hapsedildi. 4 ay hapiste kaldıktan sonra tahliyesine karar verildi.

Ekrem İmamoğlu  Ceza mı Aldı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Cezaları karşılaştırmak veya alaya almak değil niyetim. Ancak Muhalefetin iki cezayı  karşılaştırması  inanılmaz hem trajik  hem de komik.  En dikkat çeken  durum ise; sürekli  eleştirilen Erdoğan’ın iktidara gelişini hızlandıran olumsuz bir  sürecin  muhalefet tarafından iktidara geliş  yöntemi olarak   kullanılması . Oysaki Erdoğan’ın yaşadığı  süreçten haberi yoktu  ve böyle bir karar çıkarsa kullanırız zavallılığına düşmemişti.  Odasında bir genel başkan ile kucaklaşmak  ve bir olumsuzluğu birlikte kutkakak 

2. GEÇMİŞ POLİTİK ÇATIŞMALAR ÜZERİNDEN CUMHUR İTİFAKINA  SALDIRMAK  PARADOKSU

MHP ve AK Parti Nasıl  Bir Araya Gelebiliyor?

Yıllarca iki güçlü rakip olarak çatışma halinde olan iki siyasi hareket nasıl bir araya gelebilir?

Devlet Bahçeli  yıllarca Erdoğan’ı çok sert eleştirmişti  nasıl oldu bunu unuttu?

 Muhalefetin bu soruları  daha da uzatılabilir.  Okuyucular adına  muhalefete bir soru  soracağım ve bu  soru benzer soruları çürütmeye  yetecek sanırım.

  Türkiye’de futbol ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapan takımlarımız var ve bütün bu güçlü kulüplerin amacı  önceleri içeride çok ciddi başarılar yakalamak daha sonra uluslararası arenada ses getirmek...

Şimdi bu takımların birinde oynayan iyi bir oyuncu ortak değerler oluştuğunda  daha önce rakip oldukları ile  birlikte hareket edemez mi?( Milli Takım)

 Çok sert eleştiriler ile rekabeti güçlü tutarak hareket eden  iki farklı takımın   taraftarları  milli çıkarlar üzerinden bir araya gelemez mi?

Çok basit gibi gelse de  işin özü aslında bu. 15 Temmuz sonrası  kuşatmayı gören MHP’nin  milli çıkarlar için canini ortaya koyan sayın Erdoğan  ile birlikte hareket etme zorunluluğu böyle değil midir?

Güçlü liderler için ego kavramı hakikatlerden sonra gelir. Eğer  bu hakikat vatan ise gerisi  teferruat.

Buradan Muhalefete Ekmek Çıkar mı?

2003'te yapılan parti kongresinde sonra  AK Parti iktidarına karşı  çok ciddi  ve sert bir muhalefet kararı alan Bahçeli, 15 yıl sonra 2018’de başka bir kongrede,  bu kez AK Parti  iktidarını desteklemenin milliyetçiler için kaçınılamaz bir görev olacağını söyledi.

Devlet Bahçeli  Neden Politik Değişikliği Seçti?

  2012 MİT krizinden hemen sonra artan milli güvenlik sorunu gören  ve milli konuları önemseyen  bir siyasi hareket  ülke  çıkarlarını  parti hareketinin önüne koymuş olamaz mı?     Necip Fazıl’ın hülyası olan milliyetçi-mukaddesatçı çoğunluğun ezici iradesi, girilen kutuplaştırma yolunun kuvvetli yapıştırıcısı yapılmaya çalışılmış olamaz mı?

MHP’nin Ak Partiyle Bir Siyasi Birlikteliğe  Gitmesi Yanlış ise;   CHP ve  Diğer Siyasi Partiler Nasıl  Bir Araya Gelebiliyor?

İki soru iki cevap ile başlayalım.

Sorular :

1.  Sayın Bahçeli Sayın Erdoğan’a çok sert söylemlerde  bulunmadı mı?

2.  Nasıl olur da  bu iki parti ittifak kurabiliyor?

Cevaplar :

1.Sayın  Kılıçdaroğlu ve Diğer muhalefet üyeleri  ittifak öncesi çok iyi dost muydu?

 CHP İdari ve Mali İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları için CHP ve Kılıçdaroğlu'nu hedef tahtasına oturtan Davutoğlu ve Erdoğan'a yanıt geldi.

Erdoğan ve Davutoğlu'nun sözlerinin ardından CHP İdari ve Mali İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç yaptığı basın açıklamasında. "Başbakan müsveddesi kalkmış ahlaktan adaletten bahsediyor. Kurtuluş Savaşı'nı adını ağzına alamayan başbakan müsveddesisin" diyen Koç, 

06.04.2016 Cumhuriyet Gazetesi.
Grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu dün CNNTürk yayınında 'Yetersiz dersem övmüş olurum' dediği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için çok ağır sözler söyledi. Suriye ilgili ilgili görüşlerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Böyle bir anlamsız dengenin içine Türkiye'yi sokan bir süreci bize bela eden, çapsızlığı bilinen bir Dışişleri Bakanıyla yola çıkılırsa olacağı budur. Bunun bilmek için engin bilgiye gerek yok. Bunu ancak ileri derecede gerizekalı biri yapar" dedi.

09.10.212 Milliyet Gazetesi

Kılıçdaroğlun’dan 17-25 Aralık Yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twıtter hesabından 17 -25 Aralık operasyonlarına ilişkin, “Bu hafta Türkiye tarihinin en büyük soygununun 2. yıl dönümü! Medyaya baskı kurup olanları unutturmaya çalışsalar da, biz unutturmayacağız” dedi.DHA 17.12.2015

"17-25 ARALIK OLAYLARI DARBE TEŞEBBÜSÜDÜR"

Başbakan Yardımcısı Babacan, "17-25 Aralık olayları hangi cepheden bakarsanız bakın, hangi açıdan ele alırsanız alın, bir darbe teşebbüsüdür" değerlendirmesinde bulundu.16.01.2015

Haluk Pekşen’den Ali Babacan’a tepki

“Babacan, ‘Türkiye’nin karanlık tünele girdiğini hissettik’ diyor. Anayasayı değiştirip, Türkiye’yi bu karanlık tünele kim soktu? Hazine kime bağlıydı? Hazine Garantili yandaş soygununa kim göz yumdu? Kaç yolsuzluğu yargıya taşıdın? Özelleştirme soygununda sen neredeydin?”

 Başbakan Yardımcısı Babacan konuştu

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Son açıklanan paket şunu bir daha tekrar etti ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir zaman Türkiye'de iktidar olma hedefi yoktur, hayali yoktur" dedi.

22.04.2015 Haber Türk

 CHP'den Babacan'a tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Ali Babacan’ın, ’Biz olsak Avrupa’daki krizi 3 ayda çözerdik’ açıklamasına tepki gösterdi

Babacan AKP iktidarının üç ayda Avrupa’daki krizi çözebileceğinden bahsetmektedir. Babacan’ın bir an önce içine daldığı hayal dünyasından kopmasını ve böyle bir mahareti varsa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sorunlarını çözmek için bu yeteneğini kullanmasını tavsiye ederiz."dedi

Patronlar Dünyası  27.12.2011

2. Iki uç yapıdan  farklı fikirlerin  merkezi konumunda olan CHP ve SP  veya CHP ve İYİ Parti bir araya gelebiliyorsa ; Muhalefetin bir araya gelmesi çok doğal ve demokratik bir tutum ...)   AK  Parti  ve MHP gibi tabanları benzer iki yapı neden bir araya gelmesin ?

Yazının başında sorduğum ikinci soruya cevap verirken iki uç yapı diye başlamam  biraz itici gelmiş olabilir. Neden iki uç yapı dediğime ufak bir destek olsun diye aşağıdaki bilgiyi sunma gereği hissetim.

Sosyalist Enternasyonalsosyal demokratdemokrat sosyalist ve işçi sınıfı partilerinin ortak olduğu bir ülkelerarası enternasyonalist bir organizasyondur. Organizasyona Türkiye'den CHP üyedir. HDP ise gözlemcilikten 2012 itibarıyla danışma statüsüne yükselmiştir. Başkanlığını Yunanistan eski başbakanı ve eski PASOK lideri Yorgo Papandreu, başkan yardımcılığını ise çeşitli devletlerden otuz bir farklı politik figür yapmaktadır.

Saadet Partisi,  Millî Görüş ideolojisini benimsemiş siyasi partidir. 

Sosyal Muhafazakarlık, Milli Görüş...

İYİ Parti,  Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır.

 Milli Muhafazakarlık- Türkiye Milliyetçiliği

 Bütün bu çalışmanın sonunda istemeden şu fikir gelişiyor.  Muhalefet tek bir sebep üzerinden bir araya geliyor.  Tek başına seni devirmek mümkün değil.  Anlamadınız mı hala! Derdimiz ağaç değil der gibi...

Evet anladık:

Derdiniz Erdoğan

Not: Bu ülkede iktidar sorunu yok muhalefet sorunu vardır.  Bugün doğru muhalefet olsaydı iktidar bu zamlar karşısında ciddi önlemler almak zorunda kalırdı !!